Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// +Jaden Smith si ukradl film pro sebe, jinak řečeno role mu padne, Jacke Chan sice pana Miyagiho nenahradí, i tak je to ale učitel, kterého by málokdo čekal, výborně poskládaný soudtrack, krásné a nezvyklé prostředí, které je využito naplno -možná o něco delší, nejsem si jist jestli některé scény budou zajímavé i napodruhé/// Tohle je prostě srdcovka, tak jak bych to mohl minout. Dost možná (snad) tohle bude pro současnou generaci za pár let klasika jako kdysi pro nás původní Karate Kid. Vlastně já i ten původní viděl někdy později, takže jsem si tento film hodně přál. Vidět novou moderní verzi a zvou se vžít do malého kluka, který tento příběh hltá od prvního záběru do posledního. Pár výhrad by se našlo, ale to souvisí s tím, že mi už není 12, jinak je tohle ale velmi vydařený remake, kterému nic podstatného nechybí. Ba dokonce bych řekl, že patří v poslední době mezi ty nejpovedenější. A mimochodem být mi tolik co hlavnímu hrdinovy, asi bych se platonicky zamiloval .-) Tohle by si opravdu zasloužilo pokračování./// Celkem 84%/// ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jen na úvod řeknu, že dvě hvězdičky by to dostalo i s jiným, logičtějším názvem. Průšvih toho filmu totiž je, že už původní Karate Kid za moc nestál. Milujeme ho kvůli soundtracku, bonsajím a Miyagimu, ale ne kvůli akčním scénám nebo Ralphu Macchiovi (obojí je mizérie). Remake tuhle mapu předností a slabostí celkem důsledně kopíruje, tedy s výjimkou bonsají a soundtracku. Zůstává tak jen sympatický a přesně obsazený Jackie Chan - mlátí děti, vypadá zanedbaně a v mládí musel dělat vězeňského dozorce. Jeho trénink funguje i proto, že Jaden Smith je jen a jen dítětem svého otce, nikoliv hercem v jakémkoliv ohledu. Tenhle projekt dostal k narozeninám a je to poznat z každého políčka - nejvíc během akčních scén, které v jeho podání nepřipomínají ani kung-fu, ani karate, ale spíš breakdancový freestyle. Je tu snaha o nějakou tu východozápadní globalizaci, ale jako přebarvičkované asijské bistro, ve kterém vyhrává hip hop si jí teda nepředstavuju. Originál je v tomhle směru prostě přiznaný burger, který asimiloval karate v době, kdy bylo "in"... proto jeřábí kop dodnes parodují opilí lidé na večírcích a existuje spousta natěračů a leštičů. Nová verze je náhražkou... sundavání bundy z vás bojovou mašinu neudělá a ten vrut ve vzduchu z finálního souboje ožralí taky neuděláte. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Původního Karate Kida jsem nikdy bůhvíjak nezbožňoval, o to víc jsem překvapený, jak moc mi sedl jeho o 26 let mladší remake. Do současnosti (a do jiné země, kontinentu a hlavně kultury) je to přenesené zcela bez problémů, skvěle fungují všechny typy scén (vtipné, dojemné, tréninkové montáže atd.), Jaden je úplně v pohodě a Jackie je bez nadsázky d-o-k-o-n-a-l-ý. Melancholický minimalismus mu podle mě sluší o dost víc než jeho tradiční pitvoření. Nevzpomínám si, kdy naposled jsem měl takovou radost z naprosto očividné castingové sázky na jistotu. A navíc se tahle vkusná předělávka může pochlubit bojovými scénami, které svou okulahodící choreografií a perfektním nasnímáním snadno strčí do kapsy nemalou část regulérních "dospělých" akčních filmů (zde spolu takřka ve všech případech bojují děti do cca patnácti let!). Opravdu milé překvapení a v podstatě ideální film pro celou rodinu, kterému neškodí ani jeho zdánlivě přestřelená délka. 70 % ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je prostě srdcovka. Původní film z roku 1984 byl pro mě ve své době tím, čím pro mnoho lidí bývají letní blockbustery v současnosti. Něco, o čem se mluví, čím chce každý být.. Herecké sestavy jsem se původně bál, Jaden Smith byl naposled neskutečně otravný v remaku The Day the Earth stood still, Jackie Chan byl příšerný ve většině svých posledních filmů (a to ho mám jako herce opravdu rád), ale oba rozehnali všechna mračna obav a ukázali, že když chtějí (či pokud to scénáristé dovolí), umí. Jediným opravdu nesnesitelným hereckým elementem byla snad jen Dreova matka v podání Taraji Pendy Henson, jejíž postava se prostě a jednoduše chová celý film jako kráva. Velice sympatická mi pak přišla hrdinova "femme fatale", jejíž role se zhostila neznámá Wenwen Han. Co se filmu, jakožto remaku týče, tvůrci nezapírali inspiraci v původním filmu, obměnili prostředí, zachovali však rámec. Nebáli se ani vyměnit karate z názvu za čistokrevné kung fu. Závěrečný souboj pak probíhá klasickým způsobem, jen finální "skok" je nahrazen.. mno, řekněme novodobější verzí. :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby činily 176,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,1 mil. (NIRO)
  • Na začiatku filmu má Dre na stene nápisy, jeden z nich je 7/8/07 - 9th birthday. V skutočnosti mal presne vtedy deväť rokov herec Jaden Smith. (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno