Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Zábavné poňatie lobbingu najvyššej úrovne. Lepšie povedané: hollywoodske spracovanie tejto témy, ktoré je v celku zábavné aj vďaka tempu, no hlavne Kevinovi Spacey-imu. Téma je zaujímavá, ale spôsob akým je nám celý film podávaný stráca na realite práve kvôli zjednodušovaniu a podľa mňa nie vhodnému výberu K.Spaceyho hereckých spolugolegov. Film je však napriek svojej odľahčenosti (a možno práve preto) pozerateľný a príjemný. [3 a pol *] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o lobbingu! K. Spaceyovi a B. Pepperovi (obidvaja podali skvelý výkon) nám priblíži tento život so všetkým, čo k tomu patrí. Film bol natočený na základe skutočných udalostiach. Keď je z toho aspoň polovica pravda, tak potom je to veľmi, veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejukecanějších filmů roku, který ale zaujme svou autentičností a brilantním výkonem Kevina Spaceyho. Samotný film vypráví skutečný příběh lobisty Jacka Abramoffa, který proklestil cestičku do Senátu nejednomu politikovi, aby sám nakonec tvrdě narazil. Dobré na filmu je to, že z Abramoffa lacině nedělá jen obětního beránka, pač on to asi žádný velký lidumil taky zrovna nebyl – ostatně VŽDYCKY jde jen o peníze. Nicméně divák neznalý poměrů v americké státní administrativě asi samotný film příliš nedocení. Nejlépe asi motto filmu vystihl samotný Kevin Spacey citovav Harryho Trumana: „Chceš-li mít ve Washingtonu přítele, pořiď si psa“. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajímavý a řemeslně dobře zvládnutý pohled do politického zákulisí a fungování lobbingu.Jako celek mě to celé ale neoslovilo tak jak sem čekal a v pravdě i od Spaceyho sem čekal o trošku víc.Ne snad,že by byl jeho výkon špatný,ale od něj sme zvyklí na víc a tohle byl "pouze" standart....lepší tři (70%) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo konečně natočil film z prostředí lobistů a ještě k tomu podle skutečné události. Aspoň vím jak funguje práce Dalíka a spol. Myslím, že pohled do zákulisí politiky se povedl na jedničku a k dokonalosti toho moc nescházelo. Potěšil mě standartně skvělý výkon Kevina Spaceyho. Tenhle film si zaslouží červené hodnocení. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)
  • Film je natočen podle skutečné události, která se odehrávala v USA od konce roku 2004 až do 3. ledna 2006, kdy byl známý lobista Jack Abramoff odsouzen. (Ignus.cz)
  • Casino Jack byl poslední režisérský počin George Hickenloopera, který necelé dva měsíce před uvedením filmu do kin zemřel. (Ondrus)

Reklama

Reklama