Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (75)

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle je dost špatný film. Což mě osobně mrzí, jelikož Kevina Spaceyho mám vážně rád. Taky on je ten jediný kdo drží filmu určitou kvalitu. Myslel jsem si že to bude něco jako HoC. To ale není. Idea je ZHRUBA stejná, leč zrealizování je bídné. Zajímavé je snad jen to, že je to na motivy reálné předlohy. A druhá věc která mě zaujala, je že prvotní scénka z filmu je v této mé oblíbené písničce mého neoblíbeného interpreta. Takže za tyto drobnosti a Kevina jsou 2**. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od legálního politického uplácení do nápravného zařízení vede většinou nekonečná cesta. Proto mne potěšil příběh lobbisty, který tuto cestu zdárně zdolal a veřejně doufám, že ho všichni podobní vyžírači státních rozpočtů budou brzy následovat. Jako film mne to však nijak zvlášť nepřesvědčilo, neboť jediným nezapomenutelným okamžikem pro mne bylo Abramoffovo alternativní obvinění vyšetřovací komise. Ale jsem rád, že se tento příběh mohl dostat do povědomí lidí s minimálním historickým zpožděním. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo konečně natočil film z prostředí lobistů a ještě k tomu podle skutečné události. Aspoň vím jak funguje práce Dalíka a spol. Myslím, že pohled do zákulisí politiky se povedl na jedničku a k dokonalosti toho moc nescházelo. Potěšil mě standartně skvělý výkon Kevina Spaceyho. Tenhle film si zaslouží červené hodnocení. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Film mne trochu zklamal, ne svým námětem, ten je bohužel pravdivý a použitelný nejen pro USA, ale vykreslením postav a kromě Kevina slabšími hereckými výkony. Možná nebyli vhodně zvoleni, nebo nemají kvalitu, rozhodně jsem jim to moc nežral. Celé se to dalo natočit mnohem atraktivněji, ten styl vyprávění příběhu byl totiž stejně nezáživný jako politika sama. Škoda třeba takový Sydney Pollack nebo Alan J. Pakula by z toho dostali jistě víc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lobbing je zde znázorněný jako velká a nebezpečná, ale přesto svým způsobem zábavná a veselá hra, což mi trošku vadilo, protože lobby v našem českém podání je přeci jenom o něčem jiném. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se Abramoffovo impérium začalo hroutit, bylo vše ukázáno v těch pravých barvách. Navrch tu byl Kevin Spacey s dalším skvělým výkonem. Docela by nebylo na škodu natočit něco podobného o našem českém rybníku. Témat tu máme víc než dost. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Casino Jack byl poslední režisérský počin George Hickenloopera, který necelé dva měsíce před uvedením filmu do kin zemřel. (Ondrus)
  • Film je natočen podle skutečné události, která se odehrávala v USA od konce roku 2004 až do 3. ledna 2006, kdy byl známý lobista Jack Abramoff odsouzen. (Ignus.cz)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama