Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Když si nějaká Čeng umane, že se bude koukat na hnusný průmyslový přístav, plný nákladních lodí, tak se na něj bude koukat, i kdyby se fotr měl zadusit. Film je znepokojivou sondou do duší mladých rákosníků, jejich životní hodnoty jsou naší konzumní společností zcela převrácené a místo aby na balkóně řešili ikebanu, doma před akvárkem skládali origami a rozvíjeli své nitro i tělo cvičením taiči, tak se honí za pozemskými statky, berou si dvě zaměstnání a po nocích vyvádějí opravdu, ale opravdu nepěkné věci. V podstatě se jedná o rozsáhlé (přes několik bytových jednotek) sociální drama, kde tvůrci nezapomněli zmínit problematiku drog, hlučných večírků, nebezpečnosti vysavačů a nakonec v závěru se dozvíme, že veškeré pinožení za těmi přízemními materiálními hodnotami je marnost nad marnost. Když budete chtít, všechny tyhle kokotiny tam najdete, ale hlavně je to kvalitní masakr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Doma je doma.To ví i naše "hrdinka".A tak máme možnost sledovat kam až je ochotna zajít jen proto aby si koupila svůj vysněnej byt s výhledem na moře.Ve filmu se prolínají dvě dějové linky,kde jedna je krvavou jízdou a druhá spíše psychologickou sondou do duše hlavní představitelky.Myslím si že druhá(nekrvavá)dějová linka byla spíš přínosem,protože tvůrce nádherně vysvětlil chování hlavní aktérky,která si za svým snem jde doslova hlava nehlava.Navíc se tu najde i pár vtipných scén.Za všechny jmenuju tu s tím borcem,kterej bezmocně sedí na zemi s vyvrhnutejma vnitřnostma a jediný co ho zajímá,je že mu zhasl joint.To mě fakt vodvařilo.Navíc první(krvavá)dějová linka je fakt masakr.Vraždy jsou originální,dobře natočený,krev tu teče ve velkým a hlavně bez velkého otálení se hned od začátku šlape na plyn.První scéna vám okamžitě napoví,že tenhle film není rozhodně pro slabší povahy. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Jaký je nejlepší způsob jak snížit cenu bytu? Zcela jasně vyvraždění dalších bytů v té samé budově. Dream Home to jsou luxusní vraždy, ale pro mě né až tak zajímavý příběh. Film mě nalákal už od začátku hned prvním zabitím, ale pak mě dokázali upoutat až další vraždy a příběh mě jednoduše minul, protože mě bylo nějak jedno jestli se povede koupě bytu nebo ne a proto "jen 3* ". 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Cheng žije od malička so svojou rodinou v stiesnenom byte v Hong Kongu. Má však obrovský sen. Kúpiť jedného dňa byt s výhľadom na oceán, aby tak splnila sen svojmu otcovi. Ceny nemovitostí sa však v tomto meste dostávajú na maximá. Za dvoj izbový byt, 55 metrov štvorcových - 7 miliónov €. Priemerný plat občana je tisíc €. Cheng je jedným z nich. Nakoľko si vysnívaný byt nemôže dovoliť, rozhodne sa pre krvilačný plán. Byt chce za každú cenu! Spôsob, akým režisér vysvetľuje konanie hlavnej postavy, je výnimočný. Prelínanie dejových osí a následne splynutie do záverečného rozuzlenia je originálny natoľko, že vďaka týmto dôvodom dosahuje tento film nadpriemer. Aj spôsoby vrážd sú zaujímavejšie, ako pri iných snímkoch. Presto všetko to nebude viac ako tri hviezdy a úroveň 70 %. Miestami mi prišiel film monotónny, bez "charizmy". Takmer ma vôbec nevtiahol do deja. Najväčším problémom je totiž - to, že dej síce plynie plynule a pomerne Vám film rýchlo zbehne - no je úplne bez napätia. Proste prídem a vraždím a vraždím a vraždím a vraždím a .... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť a vyzdvihnúť to,že sa riešia v snímke naraz dva časové údaje hrdinky a jej bytovej otázky.Priamou úmerou sa tu prítomnosť prelína s minulosťou či naopak a tým šetria moju trpezlivosť i nervy.Niektoré krvavé scénky sú neznesiteľne kruté,presne načasované a nastylované až tak,že to miestami hraničí s pochybnosťou o tom,žeby sa vari jednalo o snímok vychádzajúci zo skutočných udalostí.Zostaňme my radšej pekne pri zemi a povedzme si otvorene a na rovinu,že tvorcovia mali opäť raz bujnú fantáziu. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno