Reklama

Reklama

Lovcova noc

  • Česko Noc lovce (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film noir o zradě, hříchu, nevinnosti, a zejména odvěkém souboji dobra se zlem. Jeden z nejúchvatnějších padouchů filmového historie, ďábelský Harry Powell, se snaží vetřít do rodiny svého bývalého spoluvězně. Jeho děti by totiž měly vědět, kde je ukrytý lup. Když před tímto zákeřným a nemilosrdným reverendem děti prchnou, pronásleduje své malé oběti vytrvale až do velkého finále. Vizionářský film, který je také poctou němé kinematografii od Griffitha po vrcholná díla německého expresionismu, byl ve své době nepochopen a propadl u diváků i kritiky. Dnes je snímek absolutní klasikou, nechybí v prestižních žebříčcích kultovních filmů a sám se stal jedním z nejcitovanějších filmových děl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Páni duchovní, vidíte sa? 95% tejto vašej selanky je rovnaká. A aká veľká je sila manipulácie úbohých ovečiek silnými cirkevnými persónami. Vizuálne štedrý snímok poukazuje na určité nerovnosti, ktoré sa nachádzajú v zdanlivej spravodlivosti. A ktorá inštitúcia to má napísané medzi riadkami? Vedzte drahí veriaci. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Teda čakal som mnoho, napríklad atraktívny príbeh či skvelého záporáka v podaní Mitchuma, ale akosi sa mi toho nedostalo. Väčšinu hercov pôsobí dojmom "prkennosti" (neviem teraz nájsť slovenský výraz), film pôsobí rozpoltene akoby nevedel, čím chce byť. Niektoré scény mi prišli až smiešne a úroveň práce s deťmi nebola práve ohromujúca. Prevažuje však predsa len pomerne dobrý dojem, a tak mu dám aspoň tie tri hviezdičky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americká kinematografia obsahuje niekoľko vo svojej krajine kultových a všeobecne uznávaných klasík, o ktorých u nás pomaly nikto nechyroval. Nebyť kanálu MGM, ani by som sa o jednom z nich, Lovcovej noci, nikdy nedozvedel. Unikátna zmes filmu noir, drámy, westernu, rozprávky a artového filmu v jednom. Sympaťák Mitchum tu prekvapil svojou nekompromisne zápornou postavou onoho Lovca. Film ponúka množstvo myšlienok a podnetov na zamyslenie, ktoré nebudem rozpisovať, pretože ak ste fanúšikom klasickej kinematografie, takúto lahôdku si určite nenecháte utiecť. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Film noir zvolna se měnící v pohádku? Může to fungovat? Robert Mitchum je tak slizký a arogantní padouch, že ho nemůžete nenávidět a milovat zároveň. Je to postava hraná s velikým nadhledem, baví i děsí zároveň. Vizuální stránka je tak vybroušná, že si teď fakt nevzpomenu, který černobílý film se mi obrazově líbil víc. Bude to chtít víc zhlédnutí, ale už teď nemůžu dát méně než pět hvězdiček... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jsem divák sentimentální a tudíž mi ta změna tónu ve druhé třetině filmu vůbec nevadila. Ba i útok na emoční receptory jsem v závěru zaznamenal. Překvapivě dobré. Hlavní zásluhu na tom má samozřejmě Robert Mitchum, který geniálně ztělesnil nic menšího než samotné zlo. Inu, a právě o tom Lovcova noc je. O boji dobra se zlem, lásky s nenávistí, pravé ruky s levou, noir thrilleru s Vánoční pohádkou. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (24)

  • Charles Laughton neoplýval velkou láskou k dětem a ty jím pohrdaly. Několik scén proto režíroval Robert Mitchum. (Kulmon)
  • Charles Laughton původně nabídl roli kněze Carymu Grantovi, ten ji však odmítl, neboť se obával o svou další kariéru. (Kulmon)
  • Jedného dňa prišiel Robert Mitchum na natáčanie opitý a producent Paul Gregory mu povedal, že nie je schopný pracovať. Mitchum sa nahneval, prišiel k jemu autu značky Cadillac, otvoril predné dvere a vymočil sa na predné sedadlo. (westerns)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama