Reklama

Reklama

Lovcova noc

  • Česko Noc lovce (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film noir o zradě, hříchu, nevinnosti, a zejména odvěkém souboji dobra se zlem. Jeden z nejúchvatnějších padouchů filmového historie, ďábelský Harry Powell, se snaží vetřít do rodiny svého bývalého spoluvězně. Jeho děti by totiž měly vědět, kde je ukrytý lup. Když před tímto zákeřným a nemilosrdným reverendem děti prchnou, pronásleduje své malé oběti vytrvale až do velkého finále. Vizionářský film, který je také poctou němé kinematografii od Griffitha po vrcholná díla německého expresionismu, byl ve své době nepochopen a propadl u diváků i kritiky. Dnes je snímek absolutní klasikou, nechybí v prestižních žebříčcích kultovních filmů a sám se stal jedním z nejcitovanějších filmových děl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

fishki 

všechny recenze uživatele

Kamera. Steady zábery. Mitchum. To sú tri veci, ktoré mi ostali v hlave po filme a ešte tam asi dlho budú. Tie zábery na asi každé zviera na svete ku koncu filmu mi pripadali až smiešne. Rovnako ako keď Michum uteká pred starou ženou ako zbabelec. Ale to sú 50s. A preto ich mám tak rád. Je to noir. Ale veľmi zvláštny a jedinečný noir. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem si říkala, že by se mohlo jednat o napínavý snímek s Hitchcockovskou atmosférou. Již po nějaké době se mi však nedostávalo ani jednoho. Robert Mitchum má silné charisma a očekávala jsem, že budou následovat nějaké psychologické a napínavé scény s dětmi, kde bude právě jeho charisma a scénář tím nejsilnějším. Jenže příběh jakoby běžel rychle dopředu, ale zapomněl se zastavit u nějakých scén a více je rozebrat. Častý střih působí útržkovitě a ve spojení s rychle plynoucím dějem, kterému však pochybělo nějaké delší a hlubší pozastavení nad postavami, jsem zhruba po hodině začala o film ztrácet zájem. Toto zpracování mě příliš nezaujalo. Kdyby režisér zvolil jiný styl, možná by byl výsledek jiný. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Banální thrillerová zápletka, ale podaná v některých chvílích temným, ale ve větší částí tak mile odzbrojujícím způsobem až máte pocit, že vidíte unikátní dílo a ono Night of the Hunter unikátní dílo bez debat je. Proč tenhle film nedali někdy u nás v televizi nebo proč nevyšel alespoň na DVD? To je opravdu ostuda. A ještě v tomhle filmu zazní jako ústřední melodie asi nejkrásnější ukolébavka jakou jsem, kdy slyšel Dream, my little one, dream. The hunter in the night fills your childish heart with fright. Fear is only a dream. So dream, little one dream ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně nevím, co si tomto filmu mám myslet. Mám rád filmy noir, ale tohle se podle mého k tomuto žánru ani nepřiblížilo. Ale pěkně popořadě… film začal zajímavě, schované peníze, kněz, který zabijí vdovy, ok. Jenže pak se do filmu začínají kupit WTF momenty (SPOILERY! ta matka byla opravdu tak zoufalá či vygumovaná, že pana kněze nevyhodila ihned? Hodný strejda najde její mrtvolu na dně řeky, ale nejde to ohlásit, protože se bojí, že by to hodili na něj? Proč? Měl snad on nějaký motiv? Pokud ano, je to ve filmu hodně dobře skryto. KONEC SPOILERŮ!) od kterých byl film jen horší a horší. Absolutně to dorazil závěr, který mi připomněl skvělý film It's a Wonderful Life (jestli to chtěl režisér hodit do kontrastu s první půlkou, ok, ale absolutně se to tam nehodilo a celý film to pro mě poslalo do kytek). Navíc všemi obdivovaný Robert mě opravdu neuchvátil, přišlo mi, že moc přehrává a ani samotná postava úlisného kněze mi nepřišla nijak zajímavá. Tenhle film měl natočit Alfred, pak by to byla podívaná, která by si zasloužila to umístění v různých žebříčcích. Takhle mi nezbývá než napsat, že absolutně nechápu, proč se z tohoto filmu stala taková klasika. Už dlouho mi hodina a půl nepřišla jako věčnost… Body dávám jedině za kameru a hudbu, která snímku dávala alespoň nějakou tu atmosféru. Ale jinak… bída s nouzí a to jsem hodně slušný a mírný. 40 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

S těmito kultovními a legendárními filmy mám trochu problém. Vždycky od toho čekám asi příliš mnoho. The Night of The Hunter je skvělej film, nenudí, nedá se mu upřít dokonalost některých scén a opravdu geniální herecká kreace Roberta Mitchuma coby zvráceného vraždícího reverenda Powella. Bohužel mě ale nenadchl natolik, abych mu mohl dát plné hodnocení- ()

Galerie (137)

Zajímavosti (24)

  • Švédský název filmu obsahuje spoiler vyzrazující, kde jsou peníze schovány. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama