Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Benu Stillerovi je, protože nebýt jeho, Mary by mě ani zdaleka tak nepobavila. Právě díky Stillerovu nepopiratelnému komediálnímu talentu jsou ty nejlepší scény filmu (první pokus obdarovat Warrena baseballovým míčkem, pasáž se stopařem, zatčením a výslechem, a také souboj s psíkem) těmi nejlepšími. Ano, já vím, že on je (nejspíš) nenapsal, ale nedokážu si představit, že by s kýmkoliv jiným tak fungovaly. A ačkoliv bych jinak dal možná o hvězdu méně, protože se mi velká část věcí, které jiným zřejmě připadaly supervtipné, nelíbila (cokoliv s Magdou, pak samozřejmě gel na vlasy, pitomí písničkáři, Tucker sbírající klíče), díky Stillerovi nejenže přidávám třetí hvězdu, ale dokonce si kvůli jeho scénám film jistě pustím znovu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že Farrellyovci nejsou zcela psychicky zdrávi není nejmenších pochyb, ovšem s Mary udělali docela dobrý tah a tudíž vznikla poměrně slušná komedie, co nestojí jen na úchylárnách a hnusárnách všecho druhu. Scénář sám o sobě je snadno čitelný, prakticky už scénu před nějakým zlomem tušíte, že se to za chvilku zlomí. Místy se pak stává film až nudný nebo nezáživný, ale naštěstí je pak následná vtipná scéna natolik dobrá, že tu nudu před ní dokáže umazat. Ben Stiller je skvělý, dokonce si zachovává svou "vážnost" i s tím zařízením tam dole přiskřípnutým v poklopci. I když scéna s tím zařízením tam nahoře na uchu už je zas typicky úchylně přebytečná. Cameron Diaz je ovšem jako vždy kouzelně krásná, navíc se dokáže smát tak příjemně, že mi až uvadly tulipány ve váze. Něco na té Mary opravdu bude, no a za těch skoro 120 minut se dá zjistit že to je víc než jen hromada chlapů, ale taky kupa zábavy. Solidní počin úchylných bratrů. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cameron Diaz k sežrání (ten účes s "přírodním gelem" byl zajímavý ne?), příjemná hudba, ale mně tam neseděl Stiller (šampion = celý život s jedním a tím samým výrazem schopen točit "komedie" jak na běžícím páse ve fabrice na sny). Na to, že to je komedie, jsem se zasmál jen jednou, jak do koupelny, kde byl schovanej Stiller se secvaknutým ehm ehm, chodili další a další lidi, jinak slabota. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak příjemnou romantickou komedii. Hrubozrného humoru zde moc není a kdyby nebyl vůbec, určitě by to nevadilo, protože kazí miloučký dojem ze zbytku. Výborné obsazení, kde všichni komediálně přímo excelují, množství opravdu úžasných scén (policejní výslech na téma stopování - vražda) a neodolatelná Cameron Diaz dělají z této komedie skvělou komedii. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komediální verze Osudové přitažlivosti. Zajímavě postavená zápletka o milostné posedlosti, kdy Stillerově postavě ukradne značnou část filmu Dillonova postava, a dál to, co od farellyovky čekáte - pohodový casting (Dillon je velmi vtipná karikatura slizouna) a soundtrack a řada pamětihodných brutálních gagů (zip, výslech, vězení, vlasy...). A Diaz je perfektní jako Mary. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Brett Favre, tehdejší hvězda amerického fotbalu a vítěz Super Bowlu za Green Bay Packers, hraje sám sebe. (Lajty)
  • Scéna s „gelem“ na vlasy se v jednu chvíli zdála nepřiměřená i samotným, jinak otrlým, režisérům filmu, kteří ji chtěli vystřihnout, ale nestalo se tak. Cameron Diaz (Mary) s ní však neměla žádný problém, takže nakonec ve filmu zůstala. (Trainspotter)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama