Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici romanticka komedie a jeden ze dvou nejlepsich filmu od Farrellyů (spolu s Blby a blbejsi). Vsichni herci hrajou dobre, ale nejvic me zaujal Matt Dillon a samozrejme Stiller, kterej je jako vzdy skvelej. Mozna je trosku lepsi Dillon, kterej je v roli "detektiva" vopravdu hustej, ale na druhou stranu Stilleruv flashback do mladi je genialni, s rovnatkama vypada vostre a hned ze zacatku je zde jeden z nejlepsich forku. Co se tyka ostatnich postav tak sou vsichni hodne dobry: Warren je suprovej retard, Tucker a jeho scenka s berlema nema chybu, Woogie je spravne nechutnej s koprivkou a Magda je v pohode. Cameron Diaz se taky snazi, v klidu ji verite jeji roli, je roztomila a docela ji to sekne. Hodne dobre udelanej je i pes Puffy, frajeri z ILM se fakt vytahli a nepoznate, ze neni pravej, ale ze je delanej na pocitaci. Scena kdy se Stiller rve s Puffym dokonce vyhrala nejakou cenu za nejlepsi souboj ve filmu. Doporucuju se podivat na rozsirenou verzi filmu, ktera je asi o deset minut delsi a ma nekolik dobrejch scen, bez kterejch byste se celkem obesli - az na jednu, a to je prave rozsirena verze bitky s Puffym a ta je fakt kruta. Behem celeho filmu hraje prijemna muzika a misty je zde originalne udelana a to tak, ze slysite hudbu a za chvilku je zaber na dva zpevaky, kteri ji zpivaj. A ti se obcas obevujii behem celeho filmu. Farrellyovi udelali zabavnou romantickou komedii se spoustou nezapomenutelnejch dialogu, forku a scenek a presto, ze trva 2 hodiny tak se nebudete ani na chvily nudit a zadne vtipky se neopakujou, takze jsem se celou dobu vyborne bavil. A hlavne nezapomente - na odpocivadlech jsou teplousove. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií posledních deseti let. Místy velmi krutý, černý či fekální humor v kombinaci s romantickou linií je naprosto super. Namátkou si teď vybavím třeba scénu, jak se Matt Dillon snaží udělat na Mary dojem tím, že chodí na pláž s chovanci místního ústavu :-)))))) /// update 2019: po asi desátém shlédnutí se furt místy směju nahlas. Fakt nechápu, jak tenhle naprosto geniální kousek může tady mít 67 %. Nemáte vkus. Shame on you! ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

tragicky hnuj misici se s ukrutnou demenci. uz aspon vim proc jsem se tomu tak dlouho vyhybal a koho pojebu za to, ze mi to vnutil. to melo byt vtipne? romanticke? sexy? dojemne? nebo jake? prazdne? k nasrani? ben stiller je asi nejvetsi trapak v hollywoodu a navic uplne bez jakehokoliv stylu - vetsi loser uz snad nikde byt nemuze. 1* za scenku s ozivovanim psa a nazranym hadem. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že jsem na filmy nějak moc mírný - dávám větší hodnocení než je průměr. Musím to ale udělat i u téhle věci - Něco na té Mary je. Je totiž málo komedií, které jsou opravdu vtipné - a Mary do nich zrovna řadím. Komedie z časů, kdy Cameron Diaz byla ještě neuvěřitelná kočka dokáže v mnoha místech zvednout bránici. Málo kdy se u filmo vyloženě zasměju, ale scéna s naspeedovaným psem mě doslo málem položila... Jasně Mary není žádný chytrý film, místy je až úchylný, ale kupodivu je natočen tak vyváženě, že humor, normálně braný jako záchodový, neznechutí, a snad možná i naopak. Opravdu jsem se od plic nasmál. Pro mě samotného jedna z klíčových komedií 90.let - doporučuju snad na každou příležitost. 75% Who needs him? I've got a vibrator! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie s Benem Stillerem a Cameron Diaz. Smál jsem se, až jsem se za břicho popadal. Navíc je zde dnes už kultovní scéna s nagelovanými vlasy pomocí spermatu. A do toho je zde velká řada dalších geniálně vtipných scén. Tohle je prostě jedna z prvních, dá-li se to tak říci, teenagerovských komedií a já jsem spokojený. Navíc konec dobrý, všechno dobré, a tak to má být. Bratři Farrellyové mě nezklamali a já dávám s čistým svědomím čtyři hvězdičky. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Příhoda se zipem se údajně stala kdysi kamarádovi bratrů Farrellových. (Trainspotter)
  • Při natáčení na golfovém hřišti trefil zbloudilý míček Cameron Diaz (Mary) tak nešťastně, že skončila v nemocnici s otřesem mozku. (lesumir)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama