Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojnový veterán James Allen odmieta návrat do starej továrne. Je nevinne zatiahnutý do prepadnutia a odvedený do nezvyčajne brutálneho "reťazového väzenia" (Chain Gang). Keď utečie, usadí sa v Chicagu a tam sa stáva úspešným v stavebnom priemysle. Dáva sa dokopy s dievčaťom menom Marie, ktorá ho neskôr vydiera, že prezradí jeho minulosť, ak sa s ňou neožení. No James spoznáva Helen, zamiluje sa do nej a veci sa stávajú ešte horšími... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je svojí třicítkovskou naivitou na ránu, pak se to naštěstí lepší, i když pachuť patosu nemizí. Divím se, že mi to vadí tady, když s takovým Panem Smithem nemám problém - zde je to ale neopodstatněné a nefunkční. Navíc Muni je nesnesitelný. Film důležitý, ale ne moc dobrý. Místy nápaditá režie to bohužel nezachraňuje v plné míře. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

How do you live ? I steal -  mam slabost pre tieto  hollywoodske filmy z 30. rokov. I ked tam badat tu naivitu z 30. rokov a chvilu trva, nez sa film rozbehne, potom u z ide o kvalitnu jazdu na temy nespravodlive obvinenie, podnikanie v stavebnictve, tentokrat sa chlapovi nevyhrazala nejaky gang, ale holka. V oficialnom texte distributora sa pise, ze veci sa stavaju este horsimi, ako veci konkretne sa stali este horsimi, to si uz divak musi zistit sam  : 95 % ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Vyčítaná naivita mi paradoxně na filmu vadila jen naprosto minimálně. Naopak ji u kritiky "civilizovaného" světa považuji, dle teorie kladiva Johna Doea ze Sedm, za jediný možný způsob, jak přesvědčivě zobrazit a upozornit na zdejší problém. Velká škoda že je příběh galejníka přes výborný výkon Paula Muniho, celkové téma a bezchybný závěr natočený poměrně nezajímavým a nudným způsobem. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh, skvělá režie, špičkové herecké výkony. Jsem ohromen. [8/10] (Warner Bros.) (Čb. /// Produkce: Hal B. Wallis /// Scénář: Howard J. Green, Brown Holmes, Sheridan Gibney podle pamětí Roberta E. Burnse /// Kamera: Sol Polito /// Hudba: Leo F. Forbstein, Bernhard Kaun /// Nominace na Oscara: Hal B. Wallis (nejlepší film), Paul Muni (herec), Nathan Levinson (zvuk)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film o tom, jak s vámi státní moc zatočí. A který je bohužel velmi aktuální i dnes, protože pro soudce, úředníky a lecjakou podobnou pakáž prostě slovo odpovědnost neexistuje. Snad kromě vlastního svědomí a to evidetntně většinou žádné nemají. Paul Muni je sympaťák a hraje skvěle. Trochu slabší rozjezd, ale pak se naberou obrátky a už se jede ... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1991 byl film vybrán pro uchování v Národním registru filmů pro svůj kulturní, historický a estetický význam. (Terva)
  • Ve státě Georgia, kde se odehrával děj (i když stát ve filmu není jmenován), byl snímek zakázán. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle skutečného příběhu Roberta E. Burnse. Ten se dokonce zprvu podílel i na výrobě filmu, ale nakonec z Hollywoodu raději kvůli svému bezpečí vycouval. (Hans.)

Reklama

Reklama