Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

shuster

Je fakt ze samotne ost neni pro bezneho posluchace. Ale me ty elekronicke tonality, proste bavi. Mas recht v 1 veci. Pokud by ty zvuky fakt byly soucasti lodi, posadka jakakoli, by se z toho pravdepodobne, pomatla. Hehe. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Zjova. Tak dokonce 2h17m. bonusu. To jsem necekal. Plus film Invisible Boy s jistym robotem. Jen s tim hd remasterem si mohli vive vyhrati. Ale ty bonusy to vyvazuji. 👍👌

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Velmi zaujimavy film a na svoju dobu isto priekopnicky.
Tie specialne efekty na danu dobu su az ohromujuce.
Dve veci mi vadia, trosku dobovo obmedzene stereotypne dialogy a strasne otravny syntetizatorovy podmaz.
Som milovnikom syntakov, ale tu som to nedaval.
Ak by take zvuky vo vesmirnej lodi boli aj v buducnosti, tak sa tam ta posadka asi pomatie, pokial by to neboli nejako melodicky a harmonicky spracovane zvuky.
Mne tie zvuky prisli ako bez ladu a skladu a to nemyslim tu kapelu ;)

na příspěvěk reagoval PKD

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

tempus

Posle IMDb kvůli jeho hře Tempest (Bouře), která zjevně byla nějakým způsobem předobrazem ději filmu. Načtené Shakespeara nemám, takže neposoudím.

Viděl jsem (a v tomhle ohledu asi i preferuji) Tempest (2010) a nějak mě moc nenapadá, jak moc to má s tím společného :) Třeba nám to tu někdo rezebéře podrobněji.

na příspěvěk reagoval tempus

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Davam 4 hvězdy - kvalita triků a výpravy se nedá srovnávat s dnešní technikou. Ve snaze dívat se na film očima tehdejšího diváka, přišlo překvapení, fascinace téměř. Robot všeuměl - kuchař, opravář, výrobce whisky... Ale nejlepší bylo vlastně zjištění, jak je film sexy - dcera profesora se objeví v mini. Koupe se nahá. Což je pro posádku mužského osazenstva šokující asi jako muselo být pro tehdejšího diváka - není divu, že nakonec vyplyne zjištění, že za vším vězí inspirace Freudovým Id a to je zjištění, které platí stále, takže nakonec i poučné, fajn.

separovac

separovac (hodnocení, recenze)

Americká filmová tvorba v žánru scifi ve svých počátcích nevyužívala plně potenciálu v efektech a tricích, ale v té době bych ji zařadil mezi lepší favority nebýt dnešních vyrazně technologicky propracovanějších vychytávek, které celý film posunou směrem a pohledem k jiné proporci dnešního diváka. Originálním snímkem se můžete připravit alespoň na průměrný tok záplavy děje a náhlých zvratů v osudech jednotlivých lidí z flotily.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Opravdu pěkná sci-fi i na dnešní dobu. Myslím, že film mohl být klidně i delší s propracovanějším dějem. 5*

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama