Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami, protože oproti původnímu očekávání to na mne nepůsobilo jako nějaká vyloženě hloupá romantika, Pattinson byl snesitelný a Emilie je sympaťačka od pohledu, ale pak přišel závěr, který celý film degradoval. To není žádná šokující pointa, žádné překvapivé zakončení, to je absolutně z prstu vycucaná situace, která nemá k předchozímu ději žádnou logickou návaznost. Ano, něco takového se určitě mohlo stát, ale proč to cpát do filmu, který k tomu ani náhodou nevede? Když tak nad tím uvažuju, tak celej ten film je prokanej celou řadou zbytečných tragických událostí, jejichž přítomnost má jediný cíl - divákovy slzy. Většina z nich ale není tak očividná, takže bych je byl schopne prominout, ale co je moc, to je příliš. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není odporná urážka lidského vkusu, ale jen špatný film bez atmosféry a stupňování děje, zato však s lacině podbízivou poslední pětiminutovkou. Pattinson se sice povětšinou stále tváří jako na place Stmívání, ale tahle role mu docela sedla a při hádkách s Brosnanem jsem jim snad i věřil. To ale na prázdnotě filmu (v kontrastu s trapnou snahou šokovat) nic nemění. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem bolestně věrohodné drama, jehož postavy jsou malé a velké zároveň, prožívají si své životní průsery a bojují se vším, v čem cítí křivdu. Pattinson se profiluje jako herec, od nějž slušný výkon lze čekat, stejně jako obstojné charisma; snad se nálepky vyběleného upíra rychle zbaví. Film v podstatě žádnou titulní linku nemá, jde jen o prosté protnutí několika osudů v příjemně civilním zpracování. Nečekaný konec mě slušně zaskočil i po mnohých varováních. Život je prostě občas svině ke každému, a je úplně jedno, co zrovna děláte, jak to děláte a nakolik máte u druhých pozitivní pověst. Tenhle film je docela dobrej, to vám pro tentokrát stačí. "...jako když vám někdo vstoupí do života a jedna vaše část říká "Ještě nejsem připravený" a ta druhá "Ať zůstane navždy". 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhej dobe som sa na to mrkol aj ja. Pattinson pre mňa nie je herec, ktorý by mi bol nejako sympatický, ale v tomto filme to zahral tak kvalitne, až splynul s davom a po čase som ani nevedel, že sa jedna o herca, ktorého moc nemusím. Čo sa týka filmu, tak celý film je jednoduchý, plochý ale celkom fajn zrežírovaný. Skratka taký prirodzene plynúci tváriaci sa film, ktorý mňa síce nenudil, ale mohol zaujať ešte viac. Celý film sa vlastne motá okolo toho istého a okolo rovnakých postáv, ale s toho ničoho vlastne nemohlo byť viac (ale podaril sa aj tak fajn kúsok). Koniec za to poriadne - nečakane - šokujúco prekvapil. 75% - 4* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na herecké obsazení nemohu říct ani půl slova. To se mi totiž líbilo ze všeho nejvíce. Robert Pattinson se odpoutal od Twilight, Emilie de Ravin hrála lépe než ve Ztracených a Pierce Brosnan mi vůbec nepřipomínal Jamese Bonda. Trošku zklamaná jsem ale ze scénáře, od kterého jsem čekala mnoho. Za necelé dvě hodiny se vlastně nic velkého nestalo. Ano, konec byl velký, ale předešlých 100 minut nezachránil. Proto hodnotím jako mírně nadprůměrné drama (3,5*) a věřím, že příště si střihne Pattinson něco lepšího. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Ally (Emilie de Ravin) pri telefonáte s Tylerom (Robert Pattinson) ohľadom rande hovorí, aby sa stretli o 8:15. Je pravdepodobné, že ide o narážku na postavu Claire Littleton zo seriálu Nezvestní (od r. 2004), ktorú stvárnila práve Emilie de Ravin. Postava Claire totiž bola na palube letu Oceanic 815, ktorý sa v seriáli zrútil. (GTS_PUNK)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 16 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama