Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (220)

miguel_111 

všechny recenze uživatele

To, že The Last Song je príbeh z pera Nicholasa Sparksa autora môjho velice obľúbeného filmu A Walk to Remember som sa dozvedel až po zhliadnutí tohoto snímku a je to možno dobre lebo by som čakal trošku viac ako som dostal. Príbeh bol možno o čosi slabší a menej dojímavý ako A Walk to Remember a dvojice Mandy Moore a Shane West bola určite prirodzenejšia a sympatickejšia ako dvojica Miley Cyrus a Liam Hemsworth, ale to nemení nič na tom kedže pointa príbehu sa netočila okolo tejto ústrednej dvojice. Greg Kinnear je sympoš a zahral svoju rolu na výbornú. Pre mňa 60% ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Viděno v pět ráno po probdělé noci, kdy jsem kouřil krátký žlutý camelky, vykouřil jsem jich 17,5 a pak viděl závěr, kde na rakovinu plic umíral jeden z hlavních hrdinů. Díky tomu jsem se rozhodl, že si prostě ten život zkracovat cigárama nechci, že jsem si ho už zkrátil dost. Zbylý 2,5 cigarety jsem rozstříhal nůžkama, hodil do hajzlu a spláchnul. Jinak se jedná o překvapivě výbornej a hlavně v závěru silnej film. Miley Cyrus je fajn a stejně tak i Liam Hemsworth a Greg Kinnear. I ten dabing se docela dal. Nejsilnějšími pasážemi filmu pro mne byly okukování sbližujícího se páru, modrobílý kombinace oblečení a záběry na nebe. Život nabízí spoustu krásy a dobra, i když často bohužel i jejich přesnej opak. Ale i tak stojí za to žít, doufat a snažit se být dobrým člověkem. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho prostě čekala více. Kniha je tak krásně napsaná, dojemná a s nádechem romantiky, tady to bylo také všechno. Navíc mezi Miley a Liamem to vážně jiskřilo a i Miley se mi do role Ronnie hodila, ke konci jsem si poplakala, ale hodně mi tam chyběli některé důležité momenty z knihy, hlavně mezi Miley a Blaze. Takže jsem trošku zklamaná, nicméně Greg Kinnear se mi ve filmu moc líbil a samozřejmě krásná hudba. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Posledná pieseň je filmom, ktorý vo mne vyvolal veľké pozitívne prekvapenie. Veci, v ktorých predtým hrala Miley Cyrus boli dosť komerčného rázu a veľmi som ich nemusel, ale sem tam niečo dobre zaspievala a nemal som z tejto stránky obavy. Toto bolo však z iného súdka. Rodinná dráma so silnými momentmi. Veľa filmov je takých, že väčšinu ľudí dojmú, ja dokážem zostať chladný, ale tu naopak som sa veľmi dojal, slzy sa mi tlačili do očí. Smútok malého chlapca nad svojím otcom, ktorého miloval, ale stratil ho, bol jeden z najsilnejších momentov, ktoré som pri sledovaní filmov, seriálov, či programov prežil. Ďalšia rovina filmu bola skôr romantického charakteru, ale bola to svojská láska, nebola vôbec ako z mojich snov, ale to ani nemôže byť každá, napriek tomu, že sa to odohrávalo pre mňa na krásnom mieste pri pláži a mierne od civilizácie. Miley tu nebola najkrajšia, ale aj tak bola ozaj krásna, nestvárňovala ľudskú povahu mne blízku, ale bola svojská a typická pre mnohé dospievajúce dievčatá. Príbeh o neželaných prázdninách, o nude, ale momentoch, ktoré to zrazu celé zmenia mi boli vlastné. Film prebehol krásne, no najviac mi srdce pookrialo pri ústrednej piesni od Miley k filmu. Tá predčila všetku jej doterajšiu tvorbu a ktovie, či toto niekedy prekoná. Bolo to ako z mojej duše, nádherne precítené. Dodnes patrí k mojim najobľúbenejším piesňam a aj film sa zaradil medzi to najkrajšie, čo som si prežil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, jak famózní umí být příběhy z pera Nicholase Sparkse, je Poslední píseň příjemnou letní vzpomínkou. Na všechno veselé, smutné, nespravedlivé a cituplné. Všichni herci a hlavně Greg Kinnear táhnou místy až příliš sentimentální srdcebol všemi zákrutami a s větším odstupem je z téhle menší teenagerovské výpovědi až překvapivě pevné drama. Předloha pak může být jako tradičně velečtivou plačkou. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu zazněla skladba kapely Maroon 5 "She Will Be Loved". Kelly Prestonová, která ztvárnila Kim, se objevila v hudebním klipu k této písni. (Aknah)
  • Aby dostal Liam Hemsworth roli ve filmu, řekl všem, že hraje volejbal skoro jako profík. Že lhal prasklo, když začali natáčet volejbalové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama