Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jedna z nejslavnějších Belmondovek, pro kterou se v mém časovém rozvrhu vždycky nějaké to místečko najde. Skutečně výborný a bláznivý scénář, jenž si žádná slabší místa jednodušše nepřipouští, švihák Belmondo ve své osvědčené ztřeštěné poloze, sám Velký šéf David Niven nebo westernová legenda Eli Wallach- to je pořád hodně slabá reklama na hromadu originální zábavy, kterou tenhle snímek nabízí. Ten závěr sice Oury příběhově trochu přepískl a neukočíroval, ale i tak řadím jeho krimi-komedii k těm vůbec nejpovedenějším, jaké doposud vznikly. 85% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Arthur a Anatol jsou zločinci okresního formátu, kteří jsou odhodlaní spáchat vlakovou loupež, jež zlehka převyšuje jejich možnosti. Těžko říci, zda by jim plán vyšel, kdyby stejnou akci na daleko profesionálnější úrovni nerozjel Velký šéf. Amatéři útočí zvenčí, profesionál zevnitř a falešní policajti kradou ukradené peníze falešným hasičům ve snímku, jemuž ani zjevné logické nesmysly neubírají na zábavnosti. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

..... a nejvíc jsem milovala scénu, jak se krásná Italka elegantně spouští po laně z balkónu v černých plavkách a klobouku, přes rameno tranďák, z kterého se line tklivá píseň (Cento Giorni zpívá Caterina Caselli), a zatímco se na vysokých podpatcích přesune pod sprchu, chlapum v bazénu padaj brady a .... tak tomu řikám antré...... teď ještě mít to lano a ten tranzistór...... :-)) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Taxík, který vlastní Anatole (Bourvil), je Citroën Traction Avant, vyráběný v letech 1934–1957. (sator)
  • Animovaný snímek přípravy vlakové loupeže asociuje způsob provedení první velké vlakové loupeže ze dne 15. května 1855. (sator)

Reklama

Reklama