Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

sud 

všechny recenze uživatele

Belmondo je sympaťák jak řemen, Bourvil dokáže rozesmát pouhým pohledem, David Niven je gentleman s velkým G, Eli Wallach všechny své zlouny náležitě zparodoval a Silvia Monti je prostě k sežrání. Druhý Velký flám se sice nekoná, ale i tak je to zábava ve velkém stylu. 80%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Belmondo zatím v mém hodnocení pod čtyři hvězdy neklesnul. Jde nejspíš o nejlepšího francouzského herce, který filmu dodá své nenapodobitelné charisma a tím jej pozvedne minimálně o třídu. Velký šéf nemá zápletku ani zbla originální, provedení je však svižné, jak se na francouzský film let šedesátých / sedmdesátých patří. Avšak zkoušel jsem na chvíli přepnout na originální znění a hned by šla hvězda dolů, český dabing film zachraňuje (což se o něm poslední dobou říci rozhodně nedá) od průměru a pan Tříska opět dokazuje, že je mezi dabéry extratřídou. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Gagů je  tu na rozdávání. Souznění dvou malých zlodějíčků, hvězdy světového zločinu i přízemního sicilského mafiána bojujícího se svou neumořitelnou sestrou opravdu stojí za to. Jean Paul ve své špičkové formě až překvapivě dobře souzní s Bourvilem a NATO tu prokazuje příkladnou vstřícnost, protože v tomto vodopádu ztřeštěností nevyznívá ani zdaleka nejlíp. Přitroublá francouzská policie není v tomto humorném zlehčování ani zdaleka na posledním místě stejně jako tehdejší - již končící italský kult tzv. čistoty. Scénář zejména ke konci filmu počet gagů stupňuje až neúnosně, ale všechno přebíjí suverénní kamera a jistá režie. I po takřka šedesáti letech je stále se na co dívat. ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nějací imitátoři The Beatles se nechali najmout a udělali hlavní song k tomuhle filmu a je to dost o držku. Davida Nivena, na rozdíl od Belmonda, moc nemusím, takže mi připadalo, že se k němu ta role vůbec nehodí. Prostě každej jeho potencionální fór byl zabitej už jen tím jeho uniformním vzhledem (a ten nápad s těžkým mozkem taky nebyl zrovna nejšťastnější). No jinak je to jednoduchá nepřemýšlecí komedie, která někdy může potěšit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Bourvila během natáčení velmi zasáhla brutální smrt mladého produkčního Yvese Ridarda. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)
  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)

Reklama

Reklama