Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

xaver 

všechny recenze uživatele

Špičková komedie se špičkovými herci. Herecký koncert čtyř mušketýrů, čtyř velikánů světové kinematografie. Francouzi způsobem sobě vlastním si udělali pořádnou prču i z odchodu Francie z vojenských struktur NATO. Film okořenily i nesmrtelné hlášky. Asinistra, asinistra, křičí mafiozo, skvěle zahraný Eli Wallachem, na Bourvila. Jak daleko je do Sinistry ptá se za volantem bezelstně prosťáček Bourvil. Blbče, doleva ti říká, doleva, umravňuje prosťáčka Belmondo. To prostě nemá chybu. Stejně jako celý snímek. Pětka je určitě zasloužená. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrá herecká parta ještě jaro nedělá. Mísení anglického a francouzského humoru může být fajn, jenže story kolem šéfa lupičské bandy s mimořádně vyvinutým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma a drobného zlodějíčka Artura prchajícího z vězení mě zrovna nechytla. Nic na tom nezměnilo ani kvalitní herecké obsazení, hravost a komediálnost mi chyběla, pitvoření vadilo. Až mi místy trapno bylo. Spokojenost jiných diváků ale dokážu pochopit, já si ale radši zaplavu v trošku jiných francouzských komediích – když to navíc bude s půvabnou a tady na stříbrném plátně debutující Silvií Monti, která si je přesně vědomá svých zbraní, zlobit se rozhodně nebudu.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (35)

  • Polyesterová replika sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící, měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele Andrého Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch. Společnost Gaumont International souhlasila s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali 21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990 uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací. V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny „staré dámy“ podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) létá francouzským vrtulníkem Aérospatiale Alouette II, vyráběném v letech 1956–1975. (sator)

Reklama

Reklama