Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám velmi rád, a proto jsem šáhl i po další z nich. Pro mě dosud neznámý film Velký šéf mě ale zklamal. Možná jsem měl velká očekávání díky hvězdnému obsazení (Belmondo, Bourvil, Niven). Možná byla chyba, že jsem film viděl až jako dospělý a nebyla žádná nostalgie. Možná jsem viděl už mnoho lepších bláznivých francouzských komedií. Čert vem všechna možná, zkrátka jsem se pobavil jen trochu. Mám pocit, že z podobné zápletky a zejména s podobným obsazením se z toho dalo vytřískat mnohem více. Nejvíce mě rozesmála „krtečkova“ finta - ucpání výfuku auta salámem (Krtek ve městě). Zajímalo by mě, jestli to odkoukal Krtek od Belmonda, nebo Belmondo od Krtka. :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury - legenda francouzské komedie, natočil po výtečném Velkém flámu další "Velký" film. Není sice tak výjimečný jako jeho předchůdce, přesto je však dosti nadprůměrný....vždyť také v té době byla francouzská kinematografie na vrcholu. Všichni čtyři hlavní představitelé odvádějí solidní herecké výkony - vyzdvihnul bych hlavně Bourvila, který svoje komické nadání naplno projevuje snad ve všech filmech a v neposlední řadě skvělého Davida Nivena, který je takovým typickým anglickým gentlemanem:) ()

zette 

všechny recenze uživatele

U teto komedie jsem se velice dobre bavil. Melo to spad, vtip, skvele pisnicky, skvely obraz na tu dobu a Yves Barsacq:-). Dal bych i pet hvezdicek, nebyt poslednich 20 minut filmu a Belmonda. Jsem asi jeden z mala, mne ale jako herec vubec nesedi a toto je urcite jeden z jeho nejlepsich filmu, i kdyz bez nej by se mi libil jeste vice. Plukovnik vsak nemel chybu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá francouzská komedie v režii Gérarda Oury. Jejich způsob humoru je jedinečný a nenapodobitelný. Takové gagy, honičky v autech, šílené dialogy, loupeže a absurdní scény umí jen Frantíci. Navíc Belmondo je kultař a sympaťák a s Bourvilem tvoří fakt srandovní dvojku. Soundtrack mého velkého oblíbence Georgese Delerue jede na plný pecky a píseň The brain se stala jednoznačným hitem. Nelze nezmínit opět geniální tehdejší český dabing, tolik postav a každý hlas výborný český herec nebo herečka. A Jan Tříska byl asi opravdu nejlepší představitel Belmonda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Televizní anténa, která rozbije obří akvárium, proletí podél něj, tudíž ho nemůže ohrozit, ale v následujícím střihu nelogicky mění směr a namíří si to kolmo na akvárium. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) proškoluje strážní jednotku a říká jim, že je ve voze zamkne, a dává jim náhradní klíč pro případ nouze. Ale vůz nezamyká, jen otočí kličkou a velkou pákovou zábranou. (sator)

Reklama

Reklama