Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak hoštická náves slibně vzkvétá, tak nápady Troškovi neudržitelně chátrají. Hroši už pozbývají míru snesitelné trapnosti a nabývají prvku fekální mazlavosti. Napříč Afrikou nahrazuje dutý bambus – dutý makarón, kterému snaživě sekundují: slizoun Langmajer, uvřískaná Holubová, ukvíkaná Bebarová, dobráckej MUDr. Šmíd, rozplizlá džu–džu Pogodová a na završení… primabalerína Gondíková vznášející se s ladností trefené kobyly. Jen za Bóďu Klepla a Zuzanu Slavíkovou(to je materiál) tu jednu dám. Nedej NOVO, aby se mi ještě někdy dostalo takového hušu – mušu tyjátru, ale ono od trošky chraň jistě dostane… ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Já neznám slovo, které by vystihovalo tohle ..... Čenda je doktor, kterej má doma Marfušu a její mámu – jako z ruský pohádky. To ostatní je spíš jak ze zlýho snu. Salvy smíchu? Zapomeňte. Spíš se připravte na trapnosti a přiblblé scény, třebas sexuální. Ovšem existují i daleko horší filmy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vypadám jako člověk, kterýmu by se ostatní styděli dávat úplatky. 2.) Mám příšernou tchýni a nevěřím, že by ji něco trumflo. 3.) Nevím co dělat po kousnutí Mambou. 4.) Jsem autorem pomníku Zdeňka Trošky na Letný. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Troška umí překvapit! Soudě dle stupidních trailerů, ještě horšího názvu a přiblblého popisu jsem filmu dal šanci, ani nevím proč. A nelituji. Doktor od Jezera hrochů je slušné překvapení. Jednoduchý příběh o tom, jak ťulpas ke štěstí přišel s ne přílíž výraznými hereckými projevy překvapivě funguje. Ač se nejedná o typickou Troškovu "crazy comedy", u Doktora máte pořád lehký úsměv na tváři a štěstí v podobě Alžběty Stankové dokáže pozvednout snímek o třídu výš. Nenudí, nenadchne, neurazí... Doktor od Jezera hrochů je fajn. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Optikou filmového zpracování solidní počin, protože Troška už se za ta léta naučil, jak natočit film. Kdo ale proboha přišel s tak stupidním nápadem? Opravdu Švandrlíkův námět? Jediná hvězdička je za Betku Stankovou, která ve filmu působí jakoby z jiné planety, a coby letušce s vyčesanými vlasy jí to setsakramentsky sluší. Což se nedá říct o zbytku filmu a "Doktor" se tak kupodivu nezařadí mezi další Troškovy schizofrenie - jeho filmy jsou silně opovrhovány (až ignorovány) kritiky, ale kupodivu vřele přijímány diváky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)
  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)

Reklama

Reklama