Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je učebnicový příklad toho, co vznikne, když se dají dohromady vizionářský režisér a nadaný scenárista, jejichž hlavy přímo přetékají originálními nápady, spolu s talentovanými herci pracujících s gestikulací na špičkové úrovni, jimž jejich role sednou jako ušité na míru, a když k tomu přidáme i ty nádherné lokace, inteligentní humor, výborně zvolenou hudbu a parádní příběh, který vás donutí nehnutě hltat i závěrečné titulky, máme z toho zaděláno na jeden z nejlepších českých filmů od doby revoluce. –– Edit: Omlouvám se, omylem jsem si spletl profil filmu, tento koment jsem chtěl napsat k Pelíškům. Huh, ještě teď se stydím a mou tvář polévá stud. *červená se* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach ty letušky….Asi jediný důvod proč jsem se na to dodíval až dokonce. Film byl plný trapných scén i nepříliš vábivých hereckých výkonů, ale nadržená Zuzana Slavíková mě docela dostala. Stačilo mi to vidět jednou a nikdy více. Na rozdíl od tebe jsem Jino neměl takové štěstí a milosrdný spánek mě nepřepadl. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neviem či Troška nadobro uviazol vo svete rozprávok, ale tento film vôbec nepripomína reálny život. Je plný skreslených charakterov, ktoré s prehnaným pátosom stvárňujú prehrávajúci herci (Tereza Bebarová si cvičí pred zrkadlom duckface) a celé sa to vyvinie (spoiler) v happyend gigantických rozmerov, kde dobro víťazí nad zlom. Tento film Vám neponúkne o moc viac ako jeho farebný cover. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

V Troškově podání nefunguje snad žádná scéna tak, jak by měla, a herci pod jeho vedením opět podávají neskonale trapné a otravné výkony (hlavně Eva Holubová je zde nesnesitelná). Přitom ten příběh by v rukách schopných tvůrců mohl být alespoň průměrnou komediální jednohubkou. BTW V Africe se to odehrává asi 15 minut a je to možná nejhorší (a nejnechutnější) část filmu. 10 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu si zahrála i pěvkyně Hana Křížková. Ztvárnila cestující v letadle. (M.B)
  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno