Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Nach 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že v české kinematografii existují jak filmy vynikající, dobré, tak filmy průměrné, špatné a dokonce i nekoukatelné. Osobně bych pak ještě k této kategorii přiřadil speciální skupinu, filmy Troškovské. Zdeněk Troška je totiž dobrý režisér. Ví, co má natáčet, jak to natáčet a hezky se na to kouká. Jenže, je to strašně blbé. Nahaté a… sexuálně morbidní. Tím však neříkám, že je to špatné. Je to prostě jiné. Nezvyklé. Do kina bych na to určitě nešel, ale v televizi se na to rád podívám, pokud zrovna nedávají nic lepšího. Protože se občas i zasměji. Jestli se mě někteří z vás teď chtějí zeptat, co tedy považuji za strašné, odkáži vás na tvorbu Tomáše Magnuska nebo Vlado Štancela. Díky těmhle dvěma a celé řadě jiných si mohu být jist, že Zdeněk Troška, ať přijde s čímkoli sebeblbějším, vždy to bude alespoň vypadat jako řemeslně zvládnutý film. A to už si samo o sobě nějakou tu hvězdičku zaslouží. 55% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmíd je jouda k pohledání a Holubová si svou nesnesitelnou tchýni viditelně skvěle užívala. Vztahové linky mezi všemi postavami jsou dle očekávání sofistikované asi jako průměrná manželská anekdota a vtípky kolísají od těch snesitelnějších (Bebarová versus Gondíková - kouzelný to moment! =)) až po naprosto zhovadilé, průhledné a stokrát omleté gagy všeho druhu. (Český) televizní podprůměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Já neznám slovo, které by vystihovalo tohle ..... Čenda je doktor, kterej má doma Marfušu a její mámu – jako z ruský pohádky. To ostatní je spíš jak ze zlýho snu. Salvy smíchu? Zapomeňte. Spíš se připravte na trapnosti a přiblblé scény, třebas sexuální. Ovšem existují i daleko horší filmy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vypadám jako člověk, kterýmu by se ostatní styděli dávat úplatky. 2.) Mám příšernou tchýni a nevěřím, že by ji něco trumflo. 3.) Nevím co dělat po kousnutí Mambou. 4.) Jsem autorem pomníku Zdeňka Trošky na Letný. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nic, co by vás vyloženě naštvalo. Několik vesměs povedených vtipů, film má alespoň nějaký příběh (i když vývoj hlavní postavy působí jako z příručky pro scénáristy), největší slabina je v utahanosti mnoha zbytečných scénách. Jaroslav Šmíd (snad) pochopil, že proti tomu klasickému troškovskému řvaní je nejlepší zbraní úspornost. A ano, Alžbeta Stanková je skutečně anděl, na ty nohy by se dalo dívat celý den a možná ještě dýl. 30%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)

Reklama

Reklama