Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neviem či Troška nadobro uviazol vo svete rozprávok, ale tento film vôbec nepripomína reálny život. Je plný skreslených charakterov, ktoré s prehnaným pátosom stvárňujú prehrávajúci herci (Tereza Bebarová si cvičí pred zrkadlom duckface) a celé sa to vyvinie (spoiler) v happyend gigantických rozmerov, kde dobro víťazí nad zlom. Tento film Vám neponúkne o moc viac ako jeho farebný cover. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Několik záběrů bylo pořízeno i z lokací Českého ráje, konkrétně ze Všeňě u Turnova (Zetwenka)
  • Ve filmu si zahrála i pěvkyně Hana Křížková. Ztvárnila cestující v letadle. (M.B)

Reklama

Reklama