Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděl poprvé Kameňák, brečel jsem po celou dobu smíchy. Pravda, byl Silvestr který jsme slavili na chalupě s kamarády, měl jsem v sobě asi deset piv a nemálo panáků (a něco THC), ale stálo to za to. Tady mi ale došlo, že ani takto silná intoxikace by Doktorovi od jezera hrochů nepomohla. Uchechtl jsem se jednou... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

23.10.2010 ~ Troškovi by už někdo měl říct, že by neměl točit. Už nikdy. ~ Maestro Troška si vzal tentokráte na paškál nějaký Nepraktův vtip a skončilo to přesně tak, jak se dalo čekat. Průserem. ~ Seznámíme se s poněkud nepraktickým slušným svědomitým doktorem, který ale nemá příliš velké ambice a díky tomu ani peníze. To více méně nese v nelibosti jeho mladá manželka, která by se po boku doktora ráda viděla na vyšší noze, a hlavně je z toho na větvi její matka, Eva Holubová, která tohle nehodlá nechat jen tak. Dále se tu setkáváme se šarmantním dalším doktorem, který ví jak sehnat peníze a zalichotit ženám, prostě sukničkář. Nu a tento sukničkář začne lozit za ženou dobráka a potřebuje se ho zbavit. Dobrákovi tak dohodí lukrativní dlouhodobější práci lékaře v Africe. Dobrák tedy vyrazí, v letadle se seznámí s letuškou, která se do něj zblbne, ale protože je nejen dobrák nýbrž i blb, v zájmu domnělé záchrany života si ufikne kus prdele (a nedělám si srandu, tohle asi měla být bohužel vážně ta nejvtipnější část téhle "komedie"). Vrací se tedy domů jako idiot, sukničkář přestává mít kontrolu nad uháněčnou dobrákovou manželkou a hlavně její matkou a začíná mu jít "o krk". A tak dále, blabla blabla blabla. Bla. ~ Postav je tu více a s nimi i více jejich vlastních titěrných příběhů, ale nejsou ani zábavné, ani pro děj důležité, takže jsou tu naprosto k ničemu. Postavy jsou vyprofilovány zřejmě vtipně, to znamená, že tu není nikdo normální, ale všichni jsou extrém. Hnusní či krásní, hloupí nebo vychytralí. Několik vtipů se tu najde a možná, kdyby scénář psal někdo jiný než tady a nad Troškou držel dozor někdo s rozhledem větším než od hoštické Jednoty do hoštického kravína, mohla z toho být sice jednoduchá, ale za to koukatelná komedie a možná i s troškou dramatu. Takhle je z toho jen další česká trapná rádoby komediální sračka s Troškovým podpisem. Gratuluji a už PROBOHA NIC NETOČ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám, že posvátná vlna novodobého Antitroškovství dosáhla svého pověstného vrcholu. Zatracovat a posílat film do horoucích pekel jen proto, že ho natočil Zdeněk Troška mi příjde jako hodně malicherný nikoliv pádný důvod. Ale nikomu nebudu brát jeho názor a zároveň nebudu nikomu vnucovat ten svůj. Zajímalo by mě, jestli většina zdejších "odpadkářů" dokáže operovat i jiným argumentem nebo se jen veze na právě frčící módní vlně. Zvláštní, že dnes 27.2.2010 z kina neodcházel nikdo znechucen nebo dokonce zhnusen. Všichni odcházeli z kina příjemně naladěni i já. Alespoň jsem se mohla dokonale přesvědčit, že nejlepší je udělat si na věc vlastní názor a nenechat se zvyklat druhými. PS.: mít za tchyni Evu Holubovou, tak prchám do Afriky taky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)

Reklama

Reklama