Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Troška umí překvapit! Soudě dle stupidních trailerů, ještě horšího názvu a přiblblého popisu jsem filmu dal šanci, ani nevím proč. A nelituji. Doktor od Jezera hrochů je slušné překvapení. Jednoduchý příběh o tom, jak ťulpas ke štěstí přišel s ne přílíž výraznými hereckými projevy překvapivě funguje. Ač se nejedná o typickou Troškovu "crazy comedy", u Doktora máte pořád lehký úsměv na tváři a štěstí v podobě Alžběty Stankové dokáže pozvednout snímek o třídu výš. Nenudí, nenadchne, neurazí... Doktor od Jezera hrochů je fajn. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmíd je jouda k pohledání a Holubová si svou nesnesitelnou tchýni viditelně skvěle užívala. Vztahové linky mezi všemi postavami jsou dle očekávání sofistikované asi jako průměrná manželská anekdota a vtípky kolísají od těch snesitelnějších (Bebarová versus Gondíková - kouzelný to moment! =)) až po naprosto zhovadilé, průhledné a stokrát omleté gagy všeho druhu. (Český) televizní podprůměr. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)
  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama