Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s režisérkou bylo příjemné. Dlouhá stopáž mi nepůsobila nejmenší problém, ani roztroušenost a jistá neucelenost všech osudů, které jsou v některých případech dost přetažené. Vše vyvažuje jisté alternativní pojetí snímku, které je dnes dost vzácné. Při pohledu na pokusy o kriminální drama s našimi nepřizpůsobivými spoluobčany či oprašování starých vesnických komedií, jež jsou postaveny na stupidním sexistickém humoru, je pro mě tento snímek známkou jisté záruky, že způsob vyprávění Alice Nellis je osobitý a celkově jiný. Možná přecitlivělý, nicméně slz máme v životě všichni dost. Mé hodnocení drží pevně i velmi jemný a nenucený hudební doprovod. Celkově se pro mě jedná o pozvánku na další filmy Alice Nellis. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že lidé, kteří se ocitli v podobných situacích se v chování hlavních hrdinů našli. Na autencitě příběhu velmi příspívali vedlejší ruchy, tady opravdu klobouk dolů před zvukařem.Mnoho věcí bylo filmem ukázano, nejzajímavější se mě zdál hlavní příběh veteienáře Domanského a jeho ženy. Mám dojem, že zbylé příběhy tu existují, právě pro širší pojetí tohoto příběhu. V každém případě Alice Nellis udělala velmi vydařenou pocitovku. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádné a silné vyprávění výborné Alice Nellis, velmi lidsky citlivé a otevřené v zobrazování s tématem souvisejících skutečností, přesvědčivě, v jednotlivých obrazech až hodně syrově, bez jakéhokoliv estetizujícího zastírání, tak neokázale prosté a věrohodné, čemuž napomáhá určitě i zvolená neidealizovaná forma vyprávění, spíše to celé působí více jako filmová reportáž než hrané dílo, v ději pečlivě vystavěném na proplétajících se úryvcích ze života čtyř rozdílných párů, které se na jedné straně sice odlišují svojí stávající životní situací, přesto je v ději propojuje společné téma, téma rodičovství a jejich osobní vztah k němu jako ke zlomové události v životě dospělého člověka a stále i k jeho nejpřirozenějšímu naplnění, film má rozhodně velké předpoklady úspěšně podnítit ty vnímavější k řadě zamyšlení, mne třeba k tomu, jaké to vlastně tedy pro mne bude, změnit se v rodiče, když děti jsou přece stále naše jediná záruka vlastní nesmrtelnosti, i jak obtížné může pro mne být se rodičem dnes vůbec stát, jak může být i s tím největším úsilím rodičovství pro některé páry nedosažitelné a co jsou pak lidé ochotní v touze po dětech následně podstoupit. ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Škaredá tvář českého filmu v roce 2010 (jinak velmi úspěšného). Deprese je to hlavně z toho způsobu, jakým je to natočeno. Psychologický babralismus ve všech směrech. 14% hlavně za roličku chlapa Františka Kreuzmanna ml. Vynikající komentář: Bluntman, PS: Český lev - Ženský herecký výkon v hlavní roli: Zuzana Bydžovská....hodně špatná volba ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nepřišlo tak strašné, jak se všude avízuje. Jo, možná to bylo i tím, že jsem po Perfect Days neměla moc vysoké očekávání... ale přinejmenším herecké výkony a obsazení (až na Issovou, nemám ráda způsob, jakým se vyjadřuje) byly slušné. ani dialogy nebyly špatné. Co mi naopak hodně vadí, je použití ústřední melodie z filmu Mary a Max, která mi kvůli mnou utvořenému kontextu s M&M do M&P vůbec nesedí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)
  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)
  • Filmová dcera Zuzany Bydžovské na začátku filmu odjíždí na lyžařský zájezd. Odjezd byl natáčen u Gymnázia Jana Keplera (GJK) v Parléřove ulici v Praze na Hradčanech. Toto gymnázium využila v minulosti pro natáčení také americká kapela Linkin Park, která zde v roce 2003 natočila videoklip ke skladbě Numb. (navabaca)

Reklama

Reklama