Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Rádoby drsné drama o "běžných" problémech všedního života, které je ale vyumělkované a dotažené do extrému. S tím mám hlavní problém. Situace typu "u veterináře nechávají utratit starýho psa a ve chvíli, kdy mu píchají onu injekci, zazvoní telefon a doktor se dozvídá, že má dítě" byly na každém kroku. Krajní situace s protiklady život x smrt, radost x smutek, plodnost x neplodnost ze začátku vypadaly dobře, postupem času to ale upadalo a upadalo spolu s tempem, které se během těch dvou hodin stalo téměř vražedným. Jak tady zmiňují i ostatní, bylo to utahané a v podstatě nedějové. Krom toho to bylo především depresivní, jakási úzkost diváka svírá po celou dobu, protože se vlastně nikomu nic ve filmu nedaří, všichni jsou nešťastní atd. Vyšel jsem s kina se zvláštním pocitem, že to sice nebylo špatné, ale rozhodně to mohlo být lepší. 3,5/5 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Podle mého velice podhodnocený film. Už jen sám výkon Zuzany Bydžovské je obdivuhodný a jen kvůli němu bych se neodvážil dát filmu méně než dvě hvězdy. A ani ostatní příběhy a herci mi nepřišli vůbec špatní, stejně jako celkový koncept - spojit příběh lidí, co dítě mají mít a nechtějí ho s příběhem lidí, co ho nemají a chtějí ho. Tak nějak divákovi dojde, že chtít dítě a mít ho, je vlastně zázrak. Obzvlášť mě potěšila část s Marthou Issovou. Konečně byl také jednou v českém filmu prezentován muž jako oběť. Nejsem žádný zapřísáhlý šovinista, ale můžu se v klidu přiznat, že filmy jako Bestiář, Román pro ženy, Ženy v pokušení a další, kde jsou muži prezentováni jako prasata, co myslí jen na sex a ženy jako oběti jejich vášní, už mi vážně lezou krkem. Alice Nellis pojala problém rodičovství vyváženě, ze všech možných úhlů a pohledů a podle mě se jí to perfektně povedlo. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Jen valím oči, jak je tenhle film všude (csfd, nezávislé recenze) z různých úhlů kritizován a shazován. Tak třeba jednomu recenzentovi vadí, že "film je dlouhý a pokračuje dále a dále..."... on to tedy napsal takto: "A tak ako dobre začínal film, tak veľmi zle končil. Po hodine sa samotný film zdal už dlhý a väčšina určite čakala, že niekde tam bude koniec, ale nie. Išlo to ďalej a ďalej." - což mi připomnělo slavnou sklepáckou scénu "Bible" (...ta kniha je především dlouhá...). Druhý recenzent zase Alici Nellis vytýká že "film je příliš komplikovaný, protože se zde protínají osudy čtyř dvojic a ještě se navíc scény opakují" - asi neviděl Oscarový Crash, kde je spleteno kolem patnácti dějových linií do úžasného mixu, dalšímu se zdá, že "film se nevyjadřuje ke konkrétním tématům" nebo že je příliš roztříštěný a témata spolu nesouvisejí(?!). Za sebe musím říci, že si myslím, že se Alice Nellis ve filmu velmi vyhraněně a otevřeně vyjádřila k tématům nejdůležitějším a souvisejícím tak, že více souviset nemohou, jenom to udělala trochu jinak, než je ochotné současné "masově intelektuálské" publikum unést . A na to dojela (kolik třicetiletých trapáků, kteří se ještě necítí na rodičovství se tady poznalo?). Jo a ano - to se vy, co jste filmu dali jednu hvězdičku, necítíte aspoň trochu blbě už kvůli famóznímu, neskutečnému výkonu Zuzany Bydžovské?? ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se těšila. Nejasná mlha představ o charakterech, postavách a střípky dějové linie v hlavě režisérky a spousta herecké svobody, která příběh postupně vytváří. Znělo to geniálně - něco nového, zajímavého, nekonvenčního. Jenže pak...zklamané reakce diváků i kritiky. Docela to znejistí, ale i tak mě snímek lákal. Bylo proč. Pár křehkých příběhů, zajímavých zápletek, tragických chvil, životních paradoxů i úsměvných okamžiků, výborná Zuzana Bydžovská i ostatní herecké výkony mě ujistily v tom, že dát na první dojem se někdy opravdu vyplatí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy, čtyři rozdílné názory na život. K ani jednomu mně nepřišlo, že by byly zajímavější, než hromada papírů, které stály předemnou a bylo třeba je roznosit. Balíkování jsem nicméně během filmu zfouknul a musím se přiznat, že jsem byl rád, že během filmu něco dělám. Ano, zajímavé a důležité problémy se během filmu řešili, ale s herci, kteří předvedli naprsoto nezáživné postavy a skutečností, že to nemělo vůbec žádný náboj, po kterém bych šel, i kdyby se za ním kouřilo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)
  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)
  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno