Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Rádoby drsné drama o "běžných" problémech všedního života, které je ale vyumělkované a dotažené do extrému. S tím mám hlavní problém. Situace typu "u veterináře nechávají utratit starýho psa a ve chvíli, kdy mu píchají onu injekci, zazvoní telefon a doktor se dozvídá, že má dítě" byly na každém kroku. Krajní situace s protiklady život x smrt, radost x smutek, plodnost x neplodnost ze začátku vypadaly dobře, postupem času to ale upadalo a upadalo spolu s tempem, které se během těch dvou hodin stalo téměř vražedným. Jak tady zmiňují i ostatní, bylo to utahané a v podstatě nedějové. Krom toho to bylo především depresivní, jakási úzkost diváka svírá po celou dobu, protože se vlastně nikomu nic ve filmu nedaří, všichni jsou nešťastní atd. Vyšel jsem s kina se zvláštním pocitem, že to sice nebylo špatné, ale rozhodně to mohlo být lepší. 3,5/5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy, čtyři rozdílné názory na život. K ani jednomu mně nepřišlo, že by byly zajímavější, než hromada papírů, které stály předemnou a bylo třeba je roznosit. Balíkování jsem nicméně během filmu zfouknul a musím se přiznat, že jsem byl rád, že během filmu něco dělám. Ano, zajímavé a důležité problémy se během filmu řešili, ale s herci, kteří předvedli naprsoto nezáživné postavy a skutečností, že to nemělo vůbec žádný náboj, po kterém bych šel, i kdyby se za ním kouřilo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silné a přirozené.Vzhledem k tomu,že k podobným tématům mám určitý vztah i osobní zkušenost,oceňuji,jakým způsobem to dokázala Alice Nellis podat a po většinu snímku jsem měl tendenci hodnotit minimálně čtyřmi hvězdami.Nakonec je to za tři a je to velká škoda.Velká škoda hlavně v tom,že 4 paralelní dějové linie byly protentokrát opravdu trošku moc a veškeré emoce se tak pak rozmělní prakticky do ztracena.Za mě osobně byla minimálně dějová linka s Marthou Issovou úplně zbytečná a maximálně nevyužitá.Chápu,že Neliis chtěla ukázat všechny "druhy" párů od "můžou mít a nechtějí" po "nemůžou a chtějí",ale v tomhle ohledu to režisérka trošku neukočírovala...70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet spatny neni, tema materstvi ma urcite pravo na vlastni film. Zpracovani Alice Nellis me v tomto pripade ale vubec nezaujalo. Dej je zbytecne roztrhany a jen tezko clovek hleda spojitost, pokud si odmyslime adopci, kterou kazdy tusi od poloviny snimku. Herecke vykony nevyrazne, Bydzovske jsem jeji roli vubec neveril a dovolenou v Egypte s pouzitymi zabery potapeni jsem take moc nepochopil. Nejvice me zaujaly ty dve urednice na socialce, tady se to asi realite blizilo dost. ()

MarekLucin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jedná o nejnesnadněji uchopitelný film z dílny Alice Nellis.Trvalo mi docela dlouho, než jsem se přizpůsobil pomalejšímu tempu a než jsem se dokázal ztotožnit s hlavními hrdiny.Původní hodnocení byly tři hvězdičky, ale díky zvolenému tématu, příjemným hereckým výkonům (Zuzana Bydžovská byla fantastická) a citlivé režii nemůžu jinak a dvě hvězdičky přidat. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)
  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)

Reklama

Reklama