Reklama

Reklama

Polojasno

  • USA Partly Cloudy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2009, 6 min

Každý ví, že děti nosí čápi, ale odkud je berou? Odpověď se nachází ve stratosféře, kde oblační lidé tvoří děti z mraků a oživují je. Gus, osamělý a nestálý šedý oblak, je mistrem ve vytváření „nebezpečných“ dětí. Malí krokodýli, ježury, beránci a další – Gusova milovaná stvoření jsou umělecká díla, ale jeho věrný doručovací čáp Peck si s nimi užije své. Gusova stvoření jsou stále „problémovější“ a Peckova práce je tak stále těžší a těžší. Jak si jen dokáže poradit současně se svým nebezpečným nákladem i se vznětlivou náladou svého přítele? (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Polojasno je jeden z mých nejoblíbenějších krátkometrážních filmů. Snímek je krásným příkladem toho, jak jednoduchý námět může v divácích vykouzlit úsměv po čas jeho krátkého sledování. Neobvyklé přátelství mezi čápem a mrakem přináší celé množství vtipných situací, které je radost sledovat. A musím uznat, že mrak je opravdu roztomilý :) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Usměvavé mráčky si v pohodě modelují a následně oživují děti, štěňátka i koťátka a jejich osobní doručovací čápi je pak snášejí na zem šťastným rodičům. Mezi samými bílými oblaky se také vyskytuje šedý mrak Gus, pro kterého jsou roztomilá mláďata nudná a radši vytváří kousavé aligátorky, trkající beránky či píchající ježečky. Gusův přidělený čáp Peck sice po každém dalším doručení zásilky stále více připomíná mix opelichané slepice a Rockyho, ale s novými ochrannými pomůckami bude svou práci jistě rád vykonávat dál. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční pixarovská poetika. Skvělý nápad se zde opět snoubí s precizním zpracováním a ve výsledku je tento příběh o přátelství mraku (přesně tak...mraku) vyrábějícího mláďata a čápa, který dopravuje jeho výtvory budoucím rodičům, dojemný a zároveň i vtipný. Studio Pixar opět nezklamalo. 85% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou zjišťuju, že tyto krátkometrážní filmy mají kolikrát větší kouzlo a chcete-li ponaučení než celovečeráky. A tento není výjimkou. Někde jsem četla označení filmíku jako "jak se vyrábí děti", takže ano..přesně tohle je základem snímku. Ale to o čem je to dále, nechápu, jak do 6 minut dokáže někdo vložit tolik pravdy, humoru, beznaděje, smutku, přátelství a krásy. Možná to zní moc filosoficky, ale co už a k tomu všemu ještě ta nádherná jemná nadýchaná animace. Jo a btw. mé 1700. hodnocení...whoopiii:) Možno vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=-a6Pe1ovKHg ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná je to jednoduché, infantilní, trapné a bůhvíco ještě, ale na druhou stranu je to nápadité (co dělá mrak, když brečí - jasně, začne pršet) a tak nádherně udělané, že ty čtyři prostě dát musím. Pixar má lepší kraťasy (můj nejoblíbenější je ten kapelnický promítaný před Rattatouille), ale tohle je tak roztomilé... Jojo, čtyři a právem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V některých kinech promítáno před Up (2009). (HellFire)

Reklama

Reklama