Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

MiGi87 odpad!

všechny recenze uživatele

No, všichni dávají odpad nebo 5*, já dám za snahu o amatérský snímek 1*, ale v koutě duše cítím, že je to moc. Při zvuku se vám vybaví homevidea z nějakých svateb apod., protože jiný film, kde není vedle zvukové stopy natočené při snímání záběrů použita žádná jiná, jste asi ještě neviděli. Při efektech (tj. těch ptácích) si říkáte, že takhle byste to zvládli taky. Ze skriptu, který tedy spíš autoři nevedli, je vám na nic - jak může někdo točit katastrofický film v zálivu rušné cesty, kde normálně fičí auta, jako by se nic nedělo. Všechno se musí natočit napoprvé, i kdyby se to nepovedlo. U některých scén si dokonce říkáte, že jsou natočené přímo na nějaké prezentaci v nějaké firmě, podle kvality audia a videa nejspíš ještě tajně mobilem, možná právě tím, kterým je natočený i zbytek filmu. Prostě katastrofa, kterou lze omlouvat jen tím naprosto na cokoli nedostačujícím rozpočtem, u každého záběru jenom vidíte tekoucí peníze - zastrčení pistole u pumpy do auta, jedoucí auto, plastové samopaly, zapnutá televize... Prostě to lze doporučit amatérským filmařům či teoretikům tohoto oboru, kteří chtějí vidět, jak to nedělat. UPDATE: Po třech letech a zopakování stejných chyb odebírám i tu jednu hvězdičku, Nguyen je neschopný. ()

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Největší shit co jsem kdy viděl, absolutně nezvládnutej kde se dá. Po dvaceti minutách jsem to proklikával, protože na to se nešlo dívat. "Herci" jsou absolutně toporní, bez emocí nebo hereckýho umu, úplně trpí a my s nima (představitel hlavní role je k smíchu, protože vždycky po herecky vypjatý situaci udělá megatrapný stavy). Střih vypadá tak, že na scénu dvě sekundy čumíme, než se tam něco začne dít. Režie je pomalá a nejvíc nudná (mezi vrcholy nudnosti patří jízda do práce). Dramaturgie nulová. Celou dobu do toho hraje sračkoidní ambientní hudba jako ukradená ze supermarketu nebo z Maria. A v 45. minutě filmu přijdou ptáci ... Seminář z IVT hadr. Žasnul jsem, co jsou někteří lidi schopni vytvořit a prezentovat to jako film. Dva typy ptáků (černý a hnědý) mávaj křídlama, pomalu plachtěj a lidi po nich šlehaj ramínkama ze skříně a předstírají zuřivou bitvu a ptáci jenom kníkaj. Občas jeden spadne, nebo flusne kyselinu a lidi začnou křičet, mazat se marmeládou a padat k zemi v agónii a ptáci se nehejbaj a jenom dělaj křídlama. Rád se kouknu na trashe a zasměju se u nich, ale tohle je stylová ukázka toho, jak se to nemá dělat. Všechno, co se dalo pokazit, se pokazilo. ()

Reklama

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří. Tento dokonale rozkošný výtvor si zaslouží své čestné místo mezi 1000 a jedním filmem, které musíte vidět než zemřete (do sobotního podvečera ve společnosti dalších čtyř ČeSeFeĎáků, kteří z toho, co se dělo na obrazovce byli stejně vykulení, jsem nic podobného neviděl). Nebýt toho, že film se celou dobu nesl v závanu nechutné ekologické agitky, která příliš nedávala smysl "Chraňte lesy, jinak nás naši opeření přátelé "počůrají" kyselinou?, případně "vybombardují" jako kamikadze", tak bych byl ochotný za dosud neviděné speciální efekty, nějakou tu zářivou i darovat. Takhle za zásluhy nezbývá nic jiného, než Birdemicu nasolit ryzí a nezpochybnitelný odpádek. ()

Pegas1632 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak trefně poznamenal kamarád - ano byl to šok a ano byl to teror. S výčtem co vše bylo špatně nemá cenu ani začínat, protože špatně bylo úplně všechno. Taková 7 minutová scéna kdy hlavní hrdinové jdou na výstavu dýní a defakto nic celou dobu neříkaj, to je ještě luxusnější část filmu. Jedné co dělalo film snesitelný byla chyba v titulkách, kdy se nám zasekla asi na 30 minut věta "vyndej ho", což dalo fimu rychle úplně jiný smysl :D Takže viděla sem už pár fakt špatných filmů, ale todle se nedá brát ani jako vtip, protože je to filmařsky absolutně nezvládnuté. ()

PanTumnus odpad!

všechny recenze uživatele

nikdy mi nebylo fyzicky špatně ze sledování filmu. nikdy! ale birdemicu se to povedlo. gratuluji. jinak je zde samozřejmě všechno špatně. od scénáře přes skript až po kameru, herce nebo cgi. a pro ty co si myslí že je to tak všechno záměrně... tak není. nguyen akorát nemá talent, to je vše a pokud v rozhovorech tvrdí že vše bylo myšleno s nadsázkou, tak nesoudně lže. tohle je něco co nikdy nemělo vzniknout a to mám špatné filmy rád. pokud chcete vidět špatný film, který vypadá amatérsky, útočí v něm špatná digi zvířata a skutečně JE myšlený s nadsázkou, pusťte si rise of the animals z roku 2011. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)
  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama