Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

sona123 

všechny recenze uživatele

Úžasný, nezapomenutelný film zatím s nejlepší rolí Katie Holmes. Rodina míří na Den díkuvzdání k nezdárné dceři, která se snaží seč může, aby vše proběhlo tak, jak má, a rodina ji ocenila, přijala...Samozřejmě ale nic neběží tak, jak by mělo, rodina se blíží...a konec, to je doják! Nádherné, vtipné, smutné, lidské... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak zareagovat na nonkonformně oblečenou dívčinu, která zazvoní u vašich dveří s větou „Dobrý den, můžu použít váš sporák?“? Osud přináší nečekané situace. A pak se zlomyslně pochechtává nad naším způsobem jejích řešení. Připravit večeři pro svou rodinu se nakonec ukáže být stejně zásadním problémem jako neochota jistých členů oné rodiny danou večeři pozřít, či se jí vůbec zúčastnit. Večeře s April zjevně nestála mnoho peněz, ale její nenásilný humor a situace „jako ze života“ pobaví více než kdejaká vysokorozpočtová podívaná. Nevím, šlo-li o záměr, ale společnost (umně zamaskované) Katie Holme mi byla mnohonásobně příjemnější nežli čas trávený se zbytkem její famílie. Šlo o nesympatické figurky, z nichž byla nejvíce iritující matka, jejíž postavu scénář nejspíš popisoval jedinou větou: „chová se divně a má depku“. Přesto je April rozhodně více než jenom Hedgesovou rozcvičkou na výtečného Dana. 70% Zajímavé komentáře: ChewieDC, ScarPoul ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Pieces of April je tak trochu piece of shit. Nezávislácký malý film o rozhádané rodině se střelenou matkou a "podařenou" feťáckou dcerou (Katie Holmes). Herecké výkony jsou chladné, až nepříjemné. Prim hraje pochopitelně Patricia Clarkson coby psychicky nevyrovnaná matka. Její postava je tak nepříjemná, že máte chuť ji po pár okamžicích bodnout tužkou do krku. Ani formální stránka film nezachraňuje. Krátkých 81 minut tak uteče jako voda a nezanechá ve vás žádný hlubší dojem. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Neotřelá nízkorozpočtová chuťovka, ve které se na vlně poznávání kulinářského umění a nečekaných nesnází s tím spojenými odehrává rodinná a sousedská vztahovka, která dokáže díky občasným účinným vtípkům rozesmát, ale také současně prostřednictvím emoční krutosti vyvolat stav úzkosti a lítosti. Zajímavá kombinace. Škoda jen, že film nedokáže udržovat vysokou intenzitu obojího po celou stopáž, protože hluchá místa se objevují. Po herecké stránce výborně zahráno, Katie Holmes naprosto k zulíbání. 70% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Krásný a dojemný film. Dlouho jsem uvažoval i nad pěti hvězdičkami. Překvapilo mne, že se v tomto nízkorozpočtovém filmu objevila řada poměrně známých herců. Na druhou stranu to ale pochopitelné je. Asi je občas příjemné si zahrát ve filmu, který sice neobohatí bankovní konto tak jako velkofilm, ale narozdíl od něj má opravdovou hodnotu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Natočeno za 16 dní s rozpočtem 100,000$. Peter Hedge zaplatit 10$ za režii, 10$ za scénář a herci pracovali za 248$ na den. (HellFire)
  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)

Reklama

Reklama