Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší hodnocení, neboť i já vím, co to je nostalgie (přes deset let jsem tesknil po Donaldovi a Roadrunnerovi, stejně tak nyní vzpomínám na dobu, kdy se mi líbily Star Wars, od kterých jsem se trochu odvrátil), a vím, že západní filmy byly kdysi tahákem. Já bych rád spíše ohodnotil skutečnou kvalitu filmu, která není moc velká. Oproti "Jdi na to" je tento film ještě horší, jelikož to celé nějak dávalo smysl a hlavní postavy trochu rozumně uvažovaly. Zde máme ale párek hlupáků, kteří se jen plahočí za bugatkou. Navíc, jestli mě vtipy z "Jdi na to" nechaly klidným, tyhle trochu zabředávají do trapnosti. Odpad se mi ale dát nechce, jedna hvězda tedy za chytlavou titulní skladbu, jinak asi nebudu dále pokoušet osud a Spencera s Hillem opustím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Také facky ako rozdávali Bud Spencer a Terence Hill sú v dejinách kinematografie jedinečné. Títo dvaja talianski borci sa objavili vo viacerých filmoch, v ktorých stvárnili sympatických týpkov, čo sa nevyhnú žiadnej fyzickej konfrontácii. Vytvorili jednu z najpopulárnejších filmových dvojíc. Robusný frfľoš Bud Spencer a blonďavý fešák Terence Hill. Kto by ich nepoznal? Snímok "Ak sa nahneváme, budeme zlí", ktorý v roku 1974 natočil režisér Marcello Fondato, patrí medzi ich najlepšie, najzábavnejšie a najznámejšie filmy. *** ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle byla úplně první komedie Budem Spencerem a Terence Hillem, co jsem viděl, a asi pro mě zůstane tou nejlepší od této bitkařské dvojice. Nejsem nijak velkým přívržencem tohoto typu humoru, ale v dobách socialistického Československa hold patřily jejich filmy k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu, co se v TV a v kinech vůbec objevovalo, takže ty 4 hvězdičky jsou spíše ze sentimentu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyžahneš pivo, sníš párek, vyžahneš pivo, sníš párek. Kdo to první vzdá, zaplatí a přijde o buginu." Z mého hodnocení je patrně jasné, že dávná nostalgie střelila objektivitě zleva jednu terencehillovku a následně ji zatloukla do země pořádnou budspencerovkou. Sem totiž objektivita nepatří, protože každému zfackování mafiánů kdysi nadšeně tleskaly mé dětské ručičky a mí potomci v tom dneska neméně nadšeně pokračovali. Na své první povedené setkání s touto dvojicí zkrátka neumím a nechci zapomenout. Lalalala-lala lalalala-lala - Bombombom bombombom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jedna buggy dva řidiči. CITÁT - Co takhle soutěž pivo - párek?......... Kluci si chtějí jen hrát, ale když se rozzlobí jsou zlý Motorkářský souboj byl nádherný, plus dobrá hudba, akce, sranda a plno pěstí. V dnešní době už tohle moc nefunguje, ale pro mě ti už zůstane klasika. CITÁT - To byl kuchař a dělal moc dobrý papu........ Jízda autem po domě plném balonků a následná bitka mezi těmi balonky je jedna z nejlepších scén této nesmrtelné dvojice. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Na začátku při závodu Kid (Terence Hill) natlačí Bena (Bud Spencer) na strom. Při pohledu z dálky je vidět, že Bud své auto neřídí (řidič nemá vousy a je pohublý v obličeji). Navíc auto najednou nemá zkroucenou kapotu z nárazu. Když pak pravý Bud Spencer opravdu vyjede, tak je kapota lehce poškozená, ale ne tak, jak by měla po nárazu být a ani není tak málo jako z pohledu z dálky. (johnnymay)
  • V Benově (Bud Spencer) garáži visí na stěně plakát Formule 1, na němž je zobrazeno BRM P160B Petera Gethina z Grand Prix Jihoafrické republiky 1972. (Robbi)
  • Jednu z ústředních skladeb “Dune Buggy“ napsal S. Duncan Smith a text Marcello Fondato. Zpěv poté obstarali italští hudebníci – bratři Guido a Maurizio De Angelis, též známí jako Oliver Onions. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama