Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha "kulťáků" italské bitkařské provinience. Když se mě někdo zeptá na jména Spencera s Hillem, pak první film co si vybavím je právě tenhle. Scénář je zcela primitivní, prakticky hovadina, ale ta působivost, atmosféra a leckdy až přehrávané vtipy prostě zabírá. Ve filmu je hned několik značných chyb, od utažení matičky a následného nastartování auta sama od sebe počínaje až po zmačnaný závoďák, jenž je ještě tentýž večer bez jediného škrábnutí konče. Ale tohle všechno je divák ochotný přehlédnout. Geniální zasazení Donalda Pleasence jakožto poradce hlavy gangu, legendární sbor a Spencerovo sólo a závěrečná projížďka autem v hale domu, to prostě byl vrchol komedií v mém dětství. Něco na co nejde přes stovky nových teenage komedií nikdy zapomenout. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zatímco v předchozích filmech šlo BS+TH hlavně o obohacení, nebo o chránění přátel, tady je vidět, jak to dopadne, když se naštvou. Zmlátí doopravdy každého. Klasická scéna je pak ve sboru, kde Bud chvíli zpívá vysokým hlasem. Také je slavná ústřední píseň Dune Buggy. Že jsem tomu filmu dal jenom čtyři hvězdičky? No a? Budete se snad zlobit? Ne, my už se zlobíme!!! Omluvte mě, právě jsem dostal ránu do hlavy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že se vrátím k filmům s Budem Spencerem a Terencem Hillem, a to se strachem, že po letech zjistím, jaká je to vlastně kravina. Jenže namísto toho jsem zjistil, že tahle dvojice je pořád skvělá, že pořád baví a že si musím těch jejích filmů sehnat více. Zábavné, parťácké a pořád vtipné i ve své absurditě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ťa hnevá?“ – „Všetko.“ Tak toto je sila. Dvojica Spencer a Hill bola odjakživa skvelá, ale akčná komédia AK SA NAHNEVÁME, BUDEME ZLÍ sa obzvlášť vydarila. Skvelé slovné i fyzické gagy (horiace auto), choreograficky perfektne zvládnuté akčné scény a skvelá zábava. Keď to títo dvaja frajeri rozbalia, je sa na čo pozerať. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství člověk tyhle taškařice tandemu Spencer a Hill žral, dneska už mi přijdou zoufale laciné a dost nudné. Ty dialogy jsou snad všechny improvizované, Spencer jen pořád otráveně vzdychá a kroutí hlavou místo aby řekl něco vtipného a Hill to moc nezachrání (navíc ta jeho romantická linka je hodně povrchní) a i ty velkolepé honičky a bitky odzívám. Ale pár dobrých gagů (Spencer s Hillem si nevšimnou, že jim hoří auto), nápadů (rytířský souboj na motorkách) a scén (sborový zpěv) se přece jen najde, Donald Pleasence jako cholerický psycholog taky trochu pobavil a ústřední song vládne i po letech. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Skladba, kterou je odstřelovač-houslista nucen hrát v restauraci, je známá mexická píseň "La Paloma". (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy Ben (Bud Spencer) posílá v lunaparku po dráze raketku, jsou ve scénách, kdy raketka jede ve spodní části, vidět u podvozku elektrické výboje, což vypovídá o tom, že se ve skutečnosti jedná o upravenou autodráhu. (Rubicon)
  • Motocykl, na kterém Bud Spencer (Ben) zápolí v rytířském klání, je Moto Zodiaco Tuareg 223-2 z roku 1973. (dopitak)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama