Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Efrona jsem si donedávna spojoval akorát s jeho dřívějšími rolemi ve filmech, které mu zrovna nedělaly ten nejlepší obrázek. No, ale jsem tak nějak už 10 let pozadu, protože zde dokázal, že není vůbec špatný herec - naopak. Film jako takový má svá pro i proti. Děj je dojemný a dokáže ohromně překvapit, stejně tak i napnout. Na druhé straně toho všeho je to zkrátka jeden velký nesmysl - vůbec si neláme hlavu s tím, co je a není fyzicky možné. Duchové jsou jen představou, ne něčím hmotným, s čím by se dalo házet míčkem, či dokonce dělat všelijaké nekalosti. A v těchto blbostech se děj plácá v jednom kuse a člověk občas neví, zda jen o výplod hrdinovy choré... pardon, obdarované mysli, nebo nějakou pokroucenou realitu (viz plavba na jinak nefunkční lodi). Ale tak nějak chápu, že na realističnosti film nestavěl a naopak tu druhou, fantastickou stránku, vystavěl nejlépe, jak mohl. Takže ano - doják dobrý, ale logiku v tom nehledat! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neviem čo podnietilo moju myseľ aby som sa na to pozrel, ale asi to bola nuda. Nuda, ktorú nezabila ani táto nuda. Tragický príbeh Charlie-ho, ktorý sa nevie spamätať zo smrti svojho brata. Pri ranných nácvikoch behá mráz po chrbte ako to Charlie prežíva... dokonca nadobudne časom schopnosť. Nielenže vidí mrtvých ale aj tzv. "na pol cesty death" noo a v tomto jeho mysľovom zhone pomôže ďalšej "milovanej" osobe. Tragédia strieda happyend, čo viac si priať, no nie? 3-4/10 Zac bude Steers-ovým miláčkom, uúu... ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, Zac je docela fajn, nevadí mi a rozhodně není žádný tuctový herec pro teen filmy. Tedy v jeho prvních rolích jsem nebyla poctěna ho vidět, tudíž hodnotím jen dvě "dramata" kde hrál hlavní roli a myslím že má slušně nakročeno. Sice jen pro romantiku, protože s jeho zjevem ho horkotěžko dáte do hororu. Ale zpět k Charliemu, Zac umí výborně brečet a taky se smát, dále musím ocenit Amandu Crew, která mi byla moc sympatická a vlastně i ta celá její nádherná loď, neopomenu úžasnou krajinu a hudební doprovod...na drama to moc nevidím, ale film romantickofantasy duším doporučuju... když jiný lepší nebude :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Manželka tenhle kus pojmenovala coby divnofilm. Burr Steers se chopil ambicióznější látky chlapíka, který vyjma podílu na tomhle snímku spolupracoval na většině filmů Baze Luhrmanna. Scénárista Craig Pearce ovšem tuhle látku tak úplně neukočíroval. Celé je to laděné do barev á la Nicholas Sparks, také hrdinové se tak chovají a tváří, jen se hned z úvodu vrhneme do mysteriózních koutů. Charlieho na poslední chvíli oživili, mladší bráška to ovšem po těžké dopravní kolizi nezvládl. Přeživší, který dostal druhou šanci, nedokáže opustit přímořské městečko, díky jehož vlnám dostal stipendium na prestižní škole a platil za místního bouráka. Nyní je spoután slibem, který dal bratrovi, pracuje na hřbitově, přišel o přátele a pro okolí se stal podivínem. Až jednou napne plachty jeho dávná spolužačka ze střední školy a leccos se změní. Zac Efron se už dávno vymanil z muzikálové škatulky, točí romanticko-dramaticko-komediální role a vesměs se v nich oproti hereckým parťákům neztrácí. Amanda Crew zdaleka nemá k dispozici tolik prostoru (ostatně taková Kim Basinger nebo Ray Liotta jsou tu s ohledem na prostor, který dostali, opravdu jen coby vábničky na diváka), ale publikum si všimne hlavně jejích jiných kvalit. Místy nedotažené, což zamrzí. Zjevná snaha být v daném žánru jiný tudíž vychází tak z poloviny. Úplně málo to není. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si pustila dalšího hezounka a zůstala jsem jenom čumět - ze Zaca Efrona se stal sympatický herec (opravdu herec), na kterého se navíc moc hezky kouká. Film jako takový je příliš plochý, postrádá hloubku, navíc má silný začátek a postupem času ztrácí grády. Fantasy rovina je až moc jednoduchá a nedomyšlená. Ve finále je film (především díky Zacovi) dobrý průměr, váhám, jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Jedním z rozdílů mezi románem Bena Sherwooda, podle kterého byl snímek natočen, a filmem je umístění děje. Zatímco knižní děj se odehrává v massachusettském Marbleheadu, film je situován do washingtonského Quincy. (Terva)
  • Zac Efron sa zriekol úlohy vo filme Footloose (2011) a krátko nato prijal úlohu vo filme Charlie St. Cloud. Svoje účinkovanie potvrdil počas udeľovania ocenení Kid´s Choice Awards 2009. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama