Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí výhradně na Harvey Keitelovi a je na té postavě založený i dějově. Protože Harvey se s tím teda vůbec nesere. Šňupe, hulí, chlastá, občas i ten herák do žíly si dá, krade, ve vzteku střílí na veřejnosti a když není co dělat tak masturbačně zneužije dvě holky v autě. Potkat takovýhohle policajta bych vám nepřál. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyplň si život niečím, veď o tom to tu je. Aspoň teda tak je to vtĺkané výchovou a tak. Brániť spravodlivosť, dobro. Tak fajn, prečo nie. Policajti sú takí. Chytajú bubákov. No kdesi zrejme nastal skrat. A poznanie, že stačí všetkým len preplachtiť. A zaradiť sa. Takže: deti už sú, manželka je, dom, auto práca tiež. Aj viera. No ale, čo, čím sa zabaviť aby to nebolo všetko, tak...fádne. Aby tie revúce trúbky nalinkovanej ničoty tak neboleli. No, čosi by bolo. Rozkoše. Drogy. Únik z nudy. Do extrému. Do ďalšej rutiny. Do neznesiteľnosti. Uzabávať sa. Ani to už nie je ale časom žiadna zábava. A keď sa i ten najextrémnejší pôžitok sa stane nudným rituálom, čo ostane? Čo, keď aj výhra v stávke by nebola ničím iným len predĺžením fetovania v síce kvalitatívne vyššom leveli, ale mechanizmus úniku by ostal. Zase ten istý. Tak čo ešte nebolo? Kvílenie. K Bohu. Toho sa zrejme bál i keď mu nadával. Spoznal, že odpustiť sa dá aj spadnutie do absolútneho popretia a tak sa o čosi podobné pokúsil, hoci dobre vedel, že jeho vlastné šance sú v zmysle fyzického prežitia vlastne nešancami. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové drama o poldovi, kterého dokonale ztvárňuje Harvey Keitel. Největší anti-hrdina, jakého jsem ve filmu kdy viděl... Non-stop sjetý, zfetovaný nebo ožralý čím se dá, na všechny má vyjebávky, lži, je to podvodník, gambler, sázkař, spí s kurvama... I když jeho život je na první pohled dlouhou dobu "uhlazený" a nikdo na něm moc nic nepozná (nebo všichni dělají, že to nevidí...), nakonec se stejně dostává na samotné dno. Excelentní herecký výkon Keitela dělá z tohoto filmu fakt pecku. Špinavý, zvrácený, cynický film... /90% + FILM ROKU/ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lieutenant je skrz naskrz Bad, masturbuje na veřejnosti se stejnou vehemencí, s jakou se k Ježíši Kristu modlí, bere - úplatky i drogy, šňupe z fotogafie své malé dcery, téměř nemá zábrany. Téměř. Model policajta, jaký by byl Francu Serpicovi posledním hřebíčkem do morální rakve, je zasazen, bohužel, do nevýrazného děje, což je vzhledem k tomu, jak se Harvey Keitel do postavy vcítil, velká škoda. Těžko si představit, kdo z nastupující herecké generace by si na takovouhle roli - se vším všudy - troufl a taky jí alespoň z poloviny tak fantasticky zahrál. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vemte si všechny policajtský neduhy, jaký jste kdy viděli a napěchujte je do osoby jedinýho policajta. Vyjde vám bezskrupulózní troska, která svojí pozice veřejnýho činitele využívá a zneužívá plnými doušky. Jenže na každou svini se vaří voda. Drsný film, ačkoliv ne tak šokující, jak jsem tady vyčetl, který mě dostal jednak strhujícím výkonem Harveyho Keitela, kterému jsem věřil každý pohyb a jednak koncem a gestem Harveyho seržanta. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama