Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

klima777 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Clivea Barkera. Žel, tato adaptace jeho díla se hrubě nepovedla. Působí jaksi nepatřičně a zoufale lacině. Na druhou stranu: Kamera je místy pěkná (většinou ty záběry, jež s kostrou příběhu nesouvisí a mají pouze lehce "čechrat" atmosféru) a film se dá bez větších problémů dokoukat. Nicméně bych čekala trošku vyšší úroveň (zástupy duchů byly spíš směšné). Book of Blood se mi zkrátka pod kůži nedostala... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

Reklama

wampire23 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že Clivea Barkera a jeho poviedkovú tvorbu milujem. Avšak práve táto poviedka patrí podľa mňa k jeho najslabším. Je to najmä kvôli tomu, že práve tejto poviedke najmenej sluší celovečerný formát. Niečo zaujímavé sa tu deje len pár minút a aj tie nemajú údernosť a na snímok zabudnete takmer okamžite. Trebalo by siahnuť po nejakej lepšej predlohe z pera tohto skvelého splatterpunkového tvorcu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc jsem od toho necekal, proste sem si chtel vecer pustit nakej horor a je fakt, ze jsem opravdu moc nedostal. Jasne, nejaky to rezani nebo stahovani kuze je fajnovy, takze sem tam se nejaka ta brutalni scena fakt povede, vylozene bez napeti to taky neni a jsou tu asi tak dve obstojny lekacky. Jenze tohle vsechno by vydalo tak na 20 minut, to ostatni je nudna vata, kde nehraje zadna hudba, tri postavy se motaj po baraku a nic se nedeje. Ale uz jsem videl daleko horsi horory. Slabsi 3*. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Od Harrisona, i přes zkušenost z Povídek z krypty, toho asi nikdo moc nečekal. A ono také skoro nic nepřišlo. Je to velká škoda, jelikož příběh měl dobrý, s dobrou zápletkou a výslednou pointou. Měl příběh který, troufám si tvrdit, při dobrém zpracování měl potenciál napodobenin a úspěchu. Bohužel z Knihy krve Harrison nevyždímal ani 30%. Když jsem oželil hrozně se táhnoucí, až nudící, děj a nulovou atmosféru, tak jsem čekal aspoň skvělé duchy a celkově efekty. I to mi ale přišlo jako z poloviny nedokončená práce. Pár vcelku kvalitních momentů snímek má, ale jelikož bych je dokázal spočítat na jedné ruce (a ještě by mi volné prsty zbyly), tak je to velmi málo na 100min stopáž a dobrý základ. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama