Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když víte, kdo je to Clive Barker, tak musíte být spokojený. Já o filmu neměl ani tušení, ale o po dlouhé době se mi o půlnoci nechtělo spát. V tu chvíli jsem si proklikáváním kanálů nemohl vysnít lepší film. Vědomé béčko, u spisovatele Barkera to nejde ani jinak, které ale technicky nepůsobí vůbec zle. Námět je řádně nechutnej s parádní kapkou mystična, k tomu ta goticky chladná anglická atmosféra. No, co víc chtít? ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co to udělali tomu hezkému chlapečkovi? Přiznám se, že tahákem byl pro mě Jonas Armstrong a to i přesto, že jsem tušila, že to s ním nedopadne dobře- ono není asi dobrý nápad dívat se na fotky z filmu ještě před shlédnutím :-D. O.k., vraťtme se k objektivnímu hodnocení: klasický horor, který by mohl být tematicky něčím více, ale při dnešní hektické době to splichtili, natočili, zapomněli a teď už točí zase něco jiného. Není to úplně špatné, ale pocit strachu na konci vám prostě zkazí pachuť rychlokvašky a marnosti nad nevyužitým potenciálem. Herecké obsazení dobré, to je asi tak jediné, čemu není co vytknout, Sophie Ward překvapí. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Že by si někdo konečně ve větší míře vzpoměl na splatterpunk kinga pana Barkera? No, už bylo na čase. Zatím to ale vypadá, že dopadne jako jiný king a to Stephen King. Na jednu výbornou adaptaci tři špatné, nebo průměrné. Uvidíme. Kdopak se chytí morbidní pohádky ABARAT? Nebo totální love story VĚK TOUHY? ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Kniha krve, hrozný název. Naštěstí byl film o trošku lepší než jeho název, nicméně jen o trošku. Mnohem víc něž hrůza a děsivé scény, se ve filmu objevovaly spíš více či méně nechutné scény. Za hlavní herce jsem se cítila trapně už od prvního záběru, a když se tam ještě oba dva předvedli nazí, film pro mne ztratil serióznost. Pár působivých scén se tu vidělo, ale ve výsledku jenom nudný, průměrný horůrek. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu především je, že se táhne jak žvejkačka přilepená na botě. Základní motiv není vůbec špatný, ovšem než se hrdinové dostanou k jádru pudla, projdeme si spolu s nimi velmi zdlouhavými pasážemi, které ničím nenadchnou, protože se hemží všemi duchařskými klišé, která existují. Od poslední třetiny to trochu nabírá grády a závěr je velmi ucházející. Díky bohu za to, aspoň to nejde zatratit úplně. Přesto si myslím, že kdyby se první třetina filmu usekla a ta poslední trochu natáhla, udělalo by to filmu lepší službu... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama