Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když víte, kdo je to Clive Barker, tak musíte být spokojený. Já o filmu neměl ani tušení, ale o po dlouhé době se mi o půlnoci nechtělo spát. V tu chvíli jsem si proklikáváním kanálů nemohl vysnít lepší film. Vědomé béčko, u spisovatele Barkera to nejde ani jinak, které ale technicky nepůsobí vůbec zle. Námět je řádně nechutnej s parádní kapkou mystična, k tomu ta goticky chladná anglická atmosféra. No, co víc chtít? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Kniha krve“ je v podstatě jen vystřižením všeho zajímavého z Barkerových knih, kdy zůstal akorát příběh, z něhož filmoví tvůrci udělali vlastně něco jako klasický horor o paranormálních vyšetřovatelích s jedním dobrým nápadem, který už měl ale Barker sám. Za mě snímek šlápl hodně vedle a nepodařilo se mu ani z toho dobrého nápadu vykřesat moc, spíš jen hororové klišé. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočný námet, pomerne celkom pekný rozbeh a potom, že - zívačka. Keď človek čakal ze horor bude gradovať a ku koncu ponúkne akciu ako sa patrí, film úplne upadol a poddal sa realite ako striptérka v salóne. Skoro šťastný koniec nemá čo v horore robiť ako v Steelovej zapichnutá kudla pod rebrami jazvečíka. Toto je priemerný film s nevyužitým potenciálom.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmařsky skvěle zmáknutá, záživná a vizuálně hodně pohledná britská duchařina s jednou vizuálně hodně pohlednou herečkou a hodně povedeným příběhem (literární předlohu bohužel neznám). Vidím, že spousta lidí si tu stěžuje na rozvláčnost a pomalost, ale mně se pomalé tempo filmu právě hodně líbilo, záleží holt asi taky na momentální náladě každého diváka. A ona pomalost se myslím výborně hodila k britským (respektive skotským) kulisám. Už vím, po kom se podívám v knihovně před dovolenou - jmenuje se Clive Barker. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

John Harrison nasbíral zkušenosti například ze seriálu Povídky z krypty, což není vůbec špatná vizitka. Jenže Kniha krve je kupodivu k uzoufání sterilní podívaná, která nemá jedinou napínavou část, žádný moment překvapení, nebo alespoň slušný hudební doprovod. O to víc zamrzí, že snímek je podle dvou povídek "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" od mistra hrůzy Clive Barkera. Tady se však veškeré napětí smrsklo na čekání, jestli tu uvidíme i krvavější scény, než tu se svléknutím ksichtu. Neuvidíme. Tohle si měl pan režisér pohlídat. A měl by vědět, že jenom použití všudypřítomných tmavých filtrů děsivou atmosféru dneska už nezařídí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama