Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

wampire23 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že Clivea Barkera a jeho poviedkovú tvorbu milujem. Avšak práve táto poviedka patrí podľa mňa k jeho najslabším. Je to najmä kvôli tomu, že práve tejto poviedke najmenej sluší celovečerný formát. Niečo zaujímavé sa tu deje len pár minút a aj tie nemajú údernosť a na snímok zabudnete takmer okamžite. Trebalo by siahnuť po nejakej lepšej predlohe z pera tohto skvelého splatterpunkového tvorcu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru snímek není ničím výrazný. Je to obyčejná duchařina ozvláštněna erotickým vztahem na "romantickém místě" starší učitelky (moc dobře nehraje) a mladého svěžího metrosexuálka, který nemá na sobě ani chloupek (to proto asi aby šli dobře vidět krvavé jizvy). Postavy se nechovají moc logicky, ale to je stará bolest, takže jsem to nějak překousnul. Dialogy jsou slabé, skoro odfláknuté. Někdy se podaří náznaky dobré atmosféry, ale pak to spadne do kýčovitosti. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

John Harrison nasbíral zkušenosti například ze seriálu Povídky z krypty, což není vůbec špatná vizitka. Jenže Kniha krve je kupodivu k uzoufání sterilní podívaná, která nemá jedinou napínavou část, žádný moment překvapení, nebo alespoň slušný hudební doprovod. O to víc zamrzí, že snímek je podle dvou povídek "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" od mistra hrůzy Clive Barkera. Tady se však veškeré napětí smrsklo na čekání, jestli tu uvidíme i krvavější scény, než tu se svléknutím ksichtu. Neuvidíme. Tohle si měl pan režisér pohlídat. A měl by vědět, že jenom použití všudypřítomných tmavých filtrů děsivou atmosféru dneska už nezařídí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle u mě bohužel vůbec nefungovalo. Baker je sice celkem slušnej povídkář, ale tahle adaptace jednoho z jeho lepších kousků je až doufale nudná. Ne, že by se tam nic nedělo, děje se prakticky neustále, ale chybí jakákoli invence nebo sympatický pokus a překvapení. Book of Blood je film, který velmi rychle upadne v zapomnění. Dva bodíky za několik pěkných scén v závěru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama