Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti výborná věc, i když na plný počet to není. Délka jest možná krátká, ale v tom jsem nikdy neviděl problém. Svižně to odsýpá a potěšila Chloe ze Smalville jako Powergirl, která má fakt....hehe, proč se tomu tady tak všichni diví? Vždyť je to z comicsu.;-) V té době vskutku 1 z těch ´´temnější´´ DC animáků. Ovšem po tom, co přišlo pak, už ani ne.;-) Pro mne osobně je tento film velmi důl. páč slouží jako prequel (ostatně i sama předloha) k jednomu z nejzásadnějších DC booků za posl. 15 let (s čímž ale samoz. spoustu čtenářů nemusí souhlasiti, což je mi osobně totálně fuk), Superman/Batman:Supergirl, který je ve své anim. podobě nesmyslně a zmateně přejmenován na Apocalypse. Jako by snad producenti z WB animation, neměli práva na název Supergirl nebo co? Bod za ty efektní úvodní titulky. Ani závěrečné nejsou ale odfláklé. P.s. pokud nepočítáme ´´historicky první´´ animák se Supermanem a Batmanem Worlds Finest, což je sice složenina z 3dílu, ale jako film to existuje též tak ano, toto je první jejich společný anim. film. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sup a Bat jako Veřejní nepřátelé, ten název mohl avizovat cokoli, od jejich vlastního soupeření po vizi toho, že se oba stanou vyvrheli společnosti. A pravda je minimálně taková, že dají hlavy do hromady a Lex od nich opět dostane stylově na budku. Bez ohledu na to, že se mezitím stal prezidentem USA. Takže klasická spokojenost, jen na ten děj přes hutnou akci příliš nezbylo a v české verzi se motají také hrůznosti jako Silodívka, Sokol a Zázrak. A zřejmě i proto mám mnohem radši Sup/Bat: Apokalypsa, nejenže ten film je mnohem dramatičtější a vyváženější, má lepší výběr dalších postav, ale kupodivu ho nezabil ani ten dabing. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin. Na jedné straně poměrně drsně "hláškující" ústřední dvojice, motiv zrady a ekonomické krize, napětí a dobře ztvárněné souboje táhnou Veřejné nepřátelé k vysokému hodnocení. Na straně druhé je naopak některé infantilní momenty(raketa?!) značně srážejí. Rozpor je alespoň pro mne tak velký, že nemohu dát více než 3*. Sice silné, ale pouze 3. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lex Luthor se stává prezidentem USA a po několika zosnovaných událostech prohlašuje Supermana veřejným nepřítelem a vypisuje na jeho hlavu odměnu. Načež následuje defilé spousty klasických (předpokládám, poznal jsem jich jen pár) DC padouchů a tím pádem i neutuchající řežba, zabírající podstatnou část hodinové stopáže i pitomého finále. Ve výsledku trochu monotónní a přeplácané, v průměrné animaci, ale na druhou stranu v tempu a nenudící. ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Tohle je vyloženě film, kde mě dostihla má ohromná neznalost komiksového univerza DC comics. Neznal jsem ani polovinu všech těch protivníků, kteří se proti těm dvěma postavili, čímž mi jistě mnoho souvislostí uteklo. Každopádně se mi strašně líbila animace a právě za tu dávám ty dvě hvězdy. Protože nápad za moc nestál. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama