Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce. Občas to síce stráca drajv a je to až príliš obyčajné ( podobných filmov bol už kopec)ale aj napriek tomu skvelá, malá, nenanápadná filmová radosť. Je to milé, vtipné,romantické ale občas aj riadne depresívne . Výborný aj keď len klasicky postavený scenár, super atmosféra a hlavne úžasní herci. Film, ktorý sa bude páčiť každému (ale nie všetci z neho budú nadšený) 9/10 ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Lze říct něco ošklivého o filmu, který nenatočili filmaři? Gervaisovské pojetí humoru se mi z toho, co znám zamlouvám - kouzelná poetika trapnosti, která v sobě hluboko má mnoho pravdy. Tentokrát se duo Merchanta a Gervaise pokusilo dojít k nějaké výpovědní hodnotě o společnosti, hodnotách atd. mnohem příměji. Natočili relativně tendenční film plný obsahově prázdných formálních klišé, který připomíná mnoho jiných, který místy kopíruje ty nejohranější koncepty a občas se možná dotýká něčeho alespoň trochu opravdového. Tím mám na mysli třeba postavu otce hranou právě Gervaisem a celé to rodinné soužití, které mi nepřišlo tak ohrané.. To je jediný záblesk tvůrčí geniality, kterou pánové stále disponují, jenom jsou na špatném hřišti... A přestože slabší povahy budou bojovat se slznými kanálky a "přemýšliví" diváci se budou po skončení škrábat na bradě a říkat si jak moc to vypovídá o tom našem světě, tak tohle není nějákej výraznej přesahovej film. Beru to jako snahu dvou slavnejch lidí se vyrovnat se svým dětstvím... Jako relativně příjemnej čas... Ale nevidět to, neděje se nic... ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

(It's Not War) Just The End of Love or The Start of True Love?! Že by klučičí odpověď na An Education? Ricky Gervais hodil své srdce před sebe, ale rozhodně ho nechytí každý, kdo se za ním vypraví. Každopádně ( jak se zdá ) se Ricky posunul správným směrem - na míle daleko od bublaniny zvané The Invention of Lying. Cemetery Junction JE příjemný film s neskutečně kouzelnou Felicity Jones. Jen můj solar leží pravděpodobně o trošku výš. 7/10 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná britská záležitost! Cemetery Junction je vlaková stanice jednoho anglického zapadákova. Parta dospívajících kluků nabušená endorfiny tráví svůj volný čas všelijak (většinou sněním o prvním pohlavním styku) a jediné co hoši vědí jistě, že nechtějí skončit jako jejich otcové. Ti totiž pracují nebo pracovali v místní fabrice. Freddie jako by rychleji rozumově dospěl z trojice hrdinů a začne pracovat pro místní pojiš'tovnu. Její majitel má honosný dům a Rolls Royce před domem což by chtěl Freddie pochopitelně také. Bruce a Snork sice sní o něčem lepší, dobře ale vědí, že jednak se jim něco měnit ani moc nechce a jednak to asi stejně nemá cenu. Parta je častým hostem na místní policii, kterou vede starej seržant od pěchoty a kterej naštěstí ví, že se kluci zatím jen hledají. A jelikož jejich průsery zatím nejsou nijak zásadní (většinou jde o rvačky) dělá jim spíše druhého drnějšího tátu. Konec konců se s jejich otci dobře zná z mládí, kdy dělali podobné blbosti a kdy pak spolu válčili za druhé světové. Jednoho dne do toho všeho vstouí krásná dívka a věci se začnou měnit a získávat rychlý spád... Ta atmoška roku 1972 byla dokonalá. Auta, účesy, móda... Freddie mi chvilkami připomínal Barryho Gibba za mlada. Fiennes byl tradičně super, akorát s tou pěšinkou vypadal dvojnásob odporně :-). Felicity Jones byla nádherná. Film se mi moc líbil a pokud se tu někdo ohrazuje nad sposťárnami, a't zapátrá ve vzpomínkách co dělal on s partou a o čem nejvíce asi tak hovořil! :-). Já říkám naopak, tím to celé bylo velmi autentické. Na závěr chválím výborný dobový soundtrack!!! Já dávám 4 mísy z broušeného skla! * * * * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)
  • Pracovní verze filmu měla název "The Men at the Pru". Na "Cemetery Junction" ho změnil Ricky Gervais až před samotným natáčením podle výběru lokace. (don corleone)
  • Podle tvůrců snímku Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta vznikl námět snímku podle skladby „Thunder Road“ od Bruce Springsteena. (ČSFD)

Reklama

Reklama