Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná britská záležitost! Cemetery Junction je vlaková stanice jednoho anglického zapadákova. Parta dospívajících kluků nabušená endorfiny tráví svůj volný čas všelijak (většinou sněním o prvním pohlavním styku) a jediné co hoši vědí jistě, že nechtějí skončit jako jejich otcové. Ti totiž pracují nebo pracovali v místní fabrice. Freddie jako by rychleji rozumově dospěl z trojice hrdinů a začne pracovat pro místní pojiš'tovnu. Její majitel má honosný dům a Rolls Royce před domem což by chtěl Freddie pochopitelně také. Bruce a Snork sice sní o něčem lepší, dobře ale vědí, že jednak se jim něco měnit ani moc nechce a jednak to asi stejně nemá cenu. Parta je častým hostem na místní policii, kterou vede starej seržant od pěchoty a kterej naštěstí ví, že se kluci zatím jen hledají. A jelikož jejich průsery zatím nejsou nijak zásadní (většinou jde o rvačky) dělá jim spíše druhého drnějšího tátu. Konec konců se s jejich otci dobře zná z mládí, kdy dělali podobné blbosti a kdy pak spolu válčili za druhé světové. Jednoho dne do toho všeho vstouí krásná dívka a věci se začnou měnit a získávat rychlý spád... Ta atmoška roku 1972 byla dokonalá. Auta, účesy, móda... Freddie mi chvilkami připomínal Barryho Gibba za mlada. Fiennes byl tradičně super, akorát s tou pěšinkou vypadal dvojnásob odporně :-). Felicity Jones byla nádherná. Film se mi moc líbil a pokud se tu někdo ohrazuje nad sposťárnami, a't zapátrá ve vzpomínkách co dělal on s partou a o čem nejvíce asi tak hovořil! :-). Já říkám naopak, tím to celé bylo velmi autentické. Na závěr chválím výborný dobový soundtrack!!! Já dávám 4 mísy z broušeného skla! * * * * ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"Ty maluj čůráky, ty kozy a já udělám něco se svým životem". Ještě ani nedoběhly úvodní titulky a já už se snad třikrát smál z plných plic. Nehorázně jsem se bavil především při scénkách s místní policií. Cemetery Junction je takový (ne)obyčejný příběh tří mladých kamarádů z malého městečka ve staré dobré Anglii. Jeden je grázlík, který polovinu nocí tráví na samotce v místní policejní stanici. Druhý nechce skončit v továrně jako jeho táta, a tak se pokusí prosadit jako obchodník nabízející pojištění. A třetí je prostě pako, ze kterého si ti dva dělají prdel. Povedený soundtrack, který přispívá k příjemné plynulosti příběhu a navazuje tu správnou dobovou atmosféru. Když už jsme u té doby, tohle je druhý film v krátké době, který je datovaný do období kolem 50., 60. a 70.let a já tyhle léta začínám mít fakt rád. Fajnový káry a ještě lepší muzika. Jó, to musely bejt časy....S těžkým srdcem dávám "pouze" 4*. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Freddie, pozdravuj ode mě mámu.“ – „Jo, jasně.“ – „Táta je pořád s váma?“ – „Jo.“ – „Škoda. To je fakt škoda.“ Film je hodně předvídatelný, a pokud čekáte, že vás něčím extra překvapí, jste na špatné adrese. Jenže nutno hned dodat, že nuda se rozhodně nekoná, naopak, díky pořádné dávce humoru (nechybí jednodušší i černější kousky), pár slušně napsaným postavám a velmi chytlavé atmosféře se budete solidně bavit (a tak ani ta klišoidní romantická linka s hlavním hrdinou, který stále jen papouškuje po své lásce a ještě na ni jde „zbaběle“ přes její matku, vás nijak nenaštve). A na druhou stranu, myslím, že dobře fungují i vážnější místa, i když nejvíc se samozřejmě divák těší na veselé momenty, třeba ty ve svérázném rodinném kruhu Tarylorových, plném „intelektuálních“ debat (a na rozdíl Merchanta a jeho vpravdě miniaturního štěku tu má Gervais možná ne zas tak velkou, ale za to opravdu „vymazlenou“ roli otce). Poprvé to sice ode mě nebude pro výše zmíněnou dvojici za plný počet, nýbrž „jen“ solidní 4*, ale pořád je tu cítit kvalita, a to se počítá. „Jo, jdu do každý, co dá. Nevíte o nějaký?“ – „Ne.“ – „Ale neplatil bych za to! Jednou jsem byl se šlapkou, ale neplatil jsem, ne, zdejchnul se. Nemohla se za mnou hnát, myslím, že měla dnu.“ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce. Občas to síce stráca drajv a je to až príliš obyčajné ( podobných filmov bol už kopec)ale aj napriek tomu skvelá, malá, nenanápadná filmová radosť. Je to milé, vtipné,romantické ale občas aj riadne depresívne . Výborný aj keď len klasicky postavený scenár, super atmosféra a hlavne úžasní herci. Film, ktorý sa bude páčiť každému (ale nie všetci z neho budú nadšený) 9/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Gervais s Merchantem tentokráte vsadili na vážnější notu a ono to povážlivě funguje.Byť není Cemetry Junction nijak přehnaně originální,jeho jednoduchý příběh prostě funguje.Pravděpodobně asi každý si někdy projde "krizí" a snahou v životě něco změnit a dokázat.Od CJ nečekejte komedii,ovšem jako "obyčejný" film ze života poslouží skvěle...80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)
  • Projekt měl být původně seriálem pro BBC. (don corleone)

Reklama

Reklama