Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

teutates 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac som čakal od Gervaisa trošku ľahšie prevedenie + odľahčenie celej situácie... noo nebolo to celkom tak. Cemetery Junction zachytáva (podľa toho čo som pochopil) určitú časť ľudí na istom mieste a ich osudy v nej. Rozoberá celkom závažne témy... samozrejme nechýba ani pár správne "Gervais-kých" dialógov, príjemné a relatívne odpočinkové melodrama. 6-7/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba se sice nekonala, ale i tak se mi film docela líbil. Taková průměrná romantická komedie. Některé vtipy jsou fajn, ale některé se moc nepovedly. Chvílemi je to i docela nuda. Některé momenty ovšem stály za to a film jako celek působí taky velmi dobře. Na červenou barvu ale tento film podle mě nemá. 60% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Freddie, pozdravuj ode mě mámu.“ – „Jo, jasně.“ – „Táta je pořád s váma?“ – „Jo.“ – „Škoda. To je fakt škoda.“ Film je hodně předvídatelný, a pokud čekáte, že vás něčím extra překvapí, jste na špatné adrese. Jenže nutno hned dodat, že nuda se rozhodně nekoná, naopak, díky pořádné dávce humoru (nechybí jednodušší i černější kousky), pár slušně napsaným postavám a velmi chytlavé atmosféře se budete solidně bavit (a tak ani ta klišoidní romantická linka s hlavním hrdinou, který stále jen papouškuje po své lásce a ještě na ni jde „zbaběle“ přes její matku, vás nijak nenaštve). A na druhou stranu, myslím, že dobře fungují i vážnější místa, i když nejvíc se samozřejmě divák těší na veselé momenty, třeba ty ve svérázném rodinném kruhu Tarylorových, plném „intelektuálních“ debat (a na rozdíl Merchanta a jeho vpravdě miniaturního štěku tu má Gervais možná ne zas tak velkou, ale za to opravdu „vymazlenou“ roli otce). Poprvé to sice ode mě nebude pro výše zmíněnou dvojici za plný počet, nýbrž „jen“ solidní 4*, ale pořád je tu cítit kvalita, a to se počítá. „Jo, jdu do každý, co dá. Nevíte o nějaký?“ – „Ne.“ – „Ale neplatil bych za to! Jednou jsem byl se šlapkou, ale neplatil jsem, ne, zdejchnul se. Nemohla se za mnou hnát, myslím, že měla dnu.“ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rebelové bez příčiny i loseři s příčinou, které na místě nic nedrželo, ale nemohli se pustit. Jízda přes křižovatky dospívání plná turbulencí i stereotypů, jejíž cíl byl někde v mlze a nebo nebyl vůbec. Jízda nezapomenutelná ve své neopakovatelnosti.. Domácí diskuze Freddieho s rodinou (otec Gervais a radikální babka) tomu dávali pichlavý komediální šmrnc, ale objevily se některé detaily (např. karikaturní ráz postavy Fiennese), které mě nechaly za tím hozeným srdcem jen tak vyklusávat.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Projekt měl být původně seriálem pro BBC. (don corleone)
  • Podle tvůrců snímku Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta vznikl námět snímku podle skladby „Thunder Road“ od Bruce Springsteena. (ČSFD)

Reklama

Reklama