Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako teenager jsem byl tz tohoto filmu vytřeštěný. Akce střídala akci, divoké honičky, letoun s pokladem v laguně.... Dnes když to vidím, tak si říkám, že i Australáci uměli v osmdesátých létech natočit svižný akní film a zcoby leteckého fandu mně zajímá přímo sama Dakota Yankee Zephyr... Vidět se to rozhodně dá ! * * * ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento nenáročný snímek od protinožců zaujme hlavně příznivce dobrodružných filmů. Ze známějších tváří je zde k vidění jen Donald Pleasence, známý hlavně z "Halloweenské" série, ale to kvalitu nijak nesráží směrem dolů, ovšem ani nezvedá směrem vzhůru. Pokud nemáte na sobotní odpoledne nic lepšího na práci, můžete 2 hodiny klidně zaplácnout sledováním tohoto snímku (pokud jej zrovna bude uvádět některá TV, nebo jej budete mít na videu). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný dobrodružný film so silnými prvkami akcie a komédie. Práve tá prílišná komedionálnosť mi aj trochu vadila, ztrácalo sa tak trochu napätie v akčných sekvenciách a tým aj atmosféra. Postavy vcelku sympatické, aj keď takému ožranovi, akého dobre ztvárnil Pleasence, by som poklad veru nedoprial. Zo scén by som vypichol tie na mororových rýchločlnoch, ale aj helikoptérové neboli zlé. Škoda inak, že nám sexi cica Lesley Ann Warrenová neukázala toho zo seba viac, priestoru na to bolo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1983) = MIROSLAV HORŇÁK+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.1.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Keď bol tento oddychový film uvedený v premiére na ČST 1 nedovolili mi ho rodičia vzhľadom na vek pozerať. O to viac som sa potešil, keď som reprízu objavil v popoludňajšom vysielaní ČST 2. Ibaže akýsi sviniar rozhodol, že ho uvedú v pôvodnom znení s titulkami čo ma v tej dobe neskutočne nasr...dilo. :-) V 90-tych rokoch film zasa uviedla NOVA, ibaže s novým tradične šitóznym českým znením a 4:3 orezom. Naplno som si teda YANKEEho vychutnal s pôvodným dabingom ÚPF až 28.3.2009 na ČT 1 (tlmočím na KAVČÍ HORY moju nekonečnú vďaku). Takže nielen knihy, ale aj filmy majú svoje - a moje - osudy ... :-) TECHNICKÁ POZNÁMKA: ČESKÁ TELEVIZE síce film orezala z pôvodného formátu 2,35:1 na 1,85:1, ale ponechala pôvodný komentár k titulkom. A práve v tom komentári je jedna chybička. DONALDa PLEASENCEa totiž samozrejme nedabuje SOŇA DVOŘÁKOVÁ, ale ZDENĚK DÍTĚ. :-) --- TAK POZOR, v komentári chybička nie je ALE ČESKÁ TELEVIZE "natiahla" pôvodný kinodabing do kópie, ktorá má iné úvodné titulky ako DVDrip ktorý som si stiahol a ako verzia, ktorá bežala v kinách. Rozdiel poznáte podľa toho, že v tej televíznej kópii je v titulkoch 2x uvedený GEORGE PEPPARD a pod názvom filmu nie je copyright. (30.3.2009) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)
  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)

Reklama

Reklama