Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná klasika, ale tenhle "zasloužilý" snímek už by měl jít konečně do očekávaného důchodu. Časové rozpětí je zbytečně dlouhé, prošpikované nudnými zdlouhavými pasážemi, které by bylo radno vystříhat. Potom by možná byl snesitelný, ba dokonce napínavý a akční. Vždyť honičky vrtulníků, člunů nebo aut .. to vše dává snímku grády. Bohužel utápí se ve zbytečných záběrech a napětí se tak dostává k nule. Nakonec i dabérka (možná i herečka) Sally mnohdy uječená nána, kterou bych z toho srázu nejraději srazil, dost celý výtvor kazí. ()

ridik1 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem si vzpoměl až po delší době, asi průkopník dobrodružných filmů jako je Krokodýl dundee nebo Honba za diamantem. Dobrodružný, plný honiček a kaskadéři si přišli taky na své. U filmu jako je tento si neodskočíte udělat kávu nebo si dáte jen pauzu, prostě budete čumět a koukat až do konce.. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nedávno během večerní nudy u TV tak klikám a klikám a najednou co to nedávají? Jeden ze tří "kultovních" filmů mého mládí (které jsem viděl v TV jako kluk, protože je tenkrát jako jedny z mála pustili komunisti do TV - ty další dva byly Vražedné utkání a Drsný chlapík btw ;)). No nebudu to protoahovat, vydržel jsem u něj až do konce i když jsem ho jako kluk viděl tucetkrát (VHS rules). Za ty roky samozřejmě o svůj lesk přišel, nicméně z roztomilé jednoduchosti a chytlavého zpracování zůstalo vše. Z nostalgie tedy přidávám jednu hvězdičku a s klidným svědomím se na něj podívám příště zase :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborné dobrodružství, ke kterému ale příliš neseděla postava ztvárněná Donaldem Pleasancem - za všech okolností, i pod přímou palbou, pokřikující opilec. Scénáři bych vytkl jedině použití odstřelovacích pušek - na tuhle vzdálenost, kterou ukazují ve filmu, by se do "tanku" nebo člunu prostě muselo trefit i dítě. Výborný barrandovský dabing (Bartoška, Zdeněk Dítě!, Soňa Dvořáková, Moravec). Scenérie New Zealandu i hudba na jedničku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Původně se měl film natáčet v Queenslandu v Austrálii, ale nakonec se točilo v okolí Queenstownu na Novém Zélandu. (Cheeker)
  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)
  • The Yankee Zephyr byl nákladní letoun DC-3 - Dakota NZ3518, který skutečně představoval letadlo ve filmu, ale byl přelakován a následně ponořen do jezera Wakatipu poblíž Queenstownu na jižním ostrově Nového Zélandu. Po skončení natáčení byl letoun vytažen na souš. Podle fóra na webových stránkách Wings Over New Zealand Aviation byl letoun několik měsíců po ukončení natáčení uvázán u poloostrova Kelvin na jezeže Wakatipu. Čas od času plul až 100 metrů od pobřeží na konstrukci připevněné pod křídly a trupem. Nakonec byl však letoun sešrotován a prodán. Jediné, co bylo z letounu zachováno, byl kokpit. (Cheeker)

Reklama

Reklama