Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Caine 

všechny recenze uživatele

Nedávnou jsem ho viděl po letech s původním dabingem a je to pořád skoro stejná bomba jako za totáče, kdy jsem to viděl aspoň 5x. Naprosto standardní dobrodružný film, jakých je hodně, ale pro mě s velkou příchutí nostalgie. Od dob tohoto filmu jsem chtěl jet na Nový Zéland, kam se hrabe LOTR. A dodneška používám některé hlášky. Přijde mi to jako docela milý film se sympatickými hrdiny.   ****** Ovšem dabing na BD je chvílema hrozná ostuda... 🤨 ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná klasika, ale tenhle "zasloužilý" snímek už by měl jít konečně do očekávaného důchodu. Časové rozpětí je zbytečně dlouhé, prošpikované nudnými zdlouhavými pasážemi, které by bylo radno vystříhat. Potom by možná byl snesitelný, ba dokonce napínavý a akční. Vždyť honičky vrtulníků, člunů nebo aut .. to vše dává snímku grády. Bohužel utápí se ve zbytečných záběrech a napětí se tak dostává k nule. Nakonec i dabérka (možná i herečka) Sally mnohdy uječená nána, kterou bych z toho srázu nejraději srazil, dost celý výtvor kazí. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď sa dobrodružstvá ako tento, premávali po plátne v hojnom počte, divák nebol príliš náročný. Nechcem to preniesť do dnešnej doby, pretože skvelé ,,adventure stories,, prichádzali väčšinou v spomenutom období a tým pádom by mal byť YANKEE ZEPHYR skvelou ukážkou daného žánru. Ale nieje. Vonkoncom. Myslím, že v tomto prípade pri hodnotení musí veľmi úradovať nostalgia ( poznám to ). A to hlavne u divákov, ktorí boli pred vyše tridsiatimi rokmi na tento biják v kine ( s českým dabingom ). Je to až príliš hlúpe, ohľadom akcie pomalé a herecky infantilné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný dobrodružný film so silnými prvkami akcie a komédie. Práve tá prílišná komedionálnosť mi aj trochu vadila, ztrácalo sa tak trochu napätie v akčných sekvenciách a tým aj atmosféra. Postavy vcelku sympatické, aj keď takému ožranovi, akého dobre ztvárnil Pleasence, by som poklad veru nedoprial. Zo scén by som vypichol tie na mororových rýchločlnoch, ale aj helikoptérové neboli zlé. Škoda inak, že nám sexi cica Lesley Ann Warrenová neukázala toho zo seba viac, priestoru na to bolo. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně Poklad Yankee Zephyru legenda, nenaročná ale zábavná a dnešní v uvozovkách dobrodružné snímky stojí za HOVNO! zde je věčný vožrala, mafiáni, dobrodruh, vrtulník nadobro uzeměn, pořádna hromada zlata a řádna porce zábavy co chceme více a žádné digitálni triky nenahradí poctivou filmařinu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)
  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)

Reklama

Reklama