Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Lars 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem denně sledoval jako dítě. Přišel jsem ze školy, tašku praštil do rohu a pokud jsem zrovna neběhal s klukama někde venku, pak vyhrála VHS s touto dobrodružnou komedií. Doufám, že se mi někdy dostane do rukou DVD s prvním dabingem, kde byl věčně nalitej Donald Pleasence jednoduše fantastický. ()

Reklama

Horácius 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám vztah více než vřelý. V době, kdy šel v kinech, to byla absolutní špička ať už se zábavy nebo akce týká. Hlavně způsob vyprávění příběhu je mi velmi sympatický, včetně výborně nasnímaných akčních scén - takto se má točit aby si to divák užil, a ne koukat na nějaké epileptické záchvaty kameramanů ve filmech z poslední doby. Herci a jejich postavy jsou také dostatečně sympatičtí, a film pro mě neztrácí na atraktivitě ani po letech, a to už nějaký ten pátek za sebou má. V rámci svého žánru klidně 90% nebo i trochu více. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych Vam predstavil dalsi cleny timu. Tohle je pan Vyrazeny Zub, tohle je pan Natrzena slezina a tohle, tohle je pan Pohraju si s Vasi dcerou, jestli nekapnete bozskou. Ja Vam rozumim uplne presne, vyjadril jste se s klasickou jednoduchosti. Slysel jsem zcela zretelne a jasne". Davida Hemmingsa si pamatam hlavne z Antonioniho Zvetseniny z roku 1966, a viem aj o tom, ze reziroval par filmov. A kupodivu, je to dost priemerny reziser. Film ma dobre tempo, pribeh, spustu hlasok a objavil sa tu aj Donald Pleasence /Jestli se Rozzlobime, budeme Zli, You Only Live Twice, The Great Escape, Halloween/a v roli zaporaka George Peppard /Snidane u Tiffanyho, Jak byl Dobyt Zapad/. 85 % ()

ian.draco 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, což je někdy až na škodu. Pokud by se nějak lépe podařilo to skloubit se střelnými zbraněmi, šlo by dát i 4*. Je totiž velice iritující jak např. tři lidi asi z 5 metrů sleduje helikoptéra a střelec aniž by byl ohrožen netrefí ani hovno. Vůbec kdyby si Theo najmul jediného schopného gangstera, film byl o polovinu kratší. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)
  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno