Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tristna po americku, nicméně s výbornými hereckými výkony ústřední filmové dvojice, především Eckhart zaslouží uznání za své výbuchy neřízeného vzteku míšeného s lítostí. Postavu Jasona (Miles Teller) jsem tak nějak nepochopil, ale viděno anglicky nahoře i dole bez (čili bez titulků). Smekám i před Becčinou sestrou Izzy, jejíž představitelce Tammy Blanchard jsem hádal možná o deset dvanáct let méně. Zaškatulkováno jako tuctové drama s nepříliš originálním námětem a naprosto nezáviděníhodnou životní situací (rodiče osm měsíců po úmrtí dítěte). Páté hodnocení tohoto filmu na ČSFD a první komentář tady vůbec. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zmizne niekedy tá bolesť?“ – „Nie. Ale zmení sa. Tá ťažoba je stále s tebou, ako tehla v kabelke. Ale dá sa s tým žiť. A niekedy dokonca pozabudneš.“ Strhujúci herecký výkon nežnej, sexy, chápavej mamy Nicole Kidman na mňa zapôsobil tak, ako podobne bravúrny výkon Kim Basingerj v nie nepodobných Dverách v podlahe. Aaron Eckhart jej zdatne nahráva. Zapôsobil na mňa tiež kvalitný scenár (podľa divadelnej hry), ktorý bez hystérii a veľkých slov líči život manželského páru, snažiaceho sa vyrovnať so smrťou 4-ročného syna. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a hlavně velmi intenzivní drama. Nic pro diváky empatiky, protože těm by to mohlo rozhodit celý jejich křehký svět. Pět superlativy na Kidman a Eckharta by bylo nedostatečné, ale je zajímavé, jak ideálně je doplnila jen na minimálním prostoru Sandra Oh. Na závěr jsem si pomyslela, že je to vlastně velmi dobrá hra a ona je to skutečně hra. Tak jsem se přeci jenom asi už něco naučila. Formálně to mělo stejný nápad na ukončení jako Frankie a Johnny. Dabing je samozřejmě průser kdykoli kdekoli otevře pusu Lucka Vondráčková, ale to člověku tu druhou nominaci Nicole na Oscara fakt nenaruší. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné čo sa týka príbehu, film by sa dal nazvať až zbytočným. No opäť raz výkon par excellence od Nicole. Nie je však na to sama a výborne jej sekunduje Eckhart. Najmä vďaka nim dostali životom bičujúce postavy ešte väčší náboj a emócie. "A potom čo?" - "Neviem, ale niečo bude..." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost drsný životní drama, kde každej z herců je dobrej, každej hraje svojí partii tak, jak nejlíp umí, ale přes veškerý lidský vztahy ten film nemá vůbec žádný srdce, těžce se na něj kouká a rozhodně to na konci celého filmu není vůbec nic hezkého na přemýšlení. To, že život je svině víme všichni. Když už to chci ale vidět ve filmu, chci to vidět pořádně a ne jak kdyby to točili za televizní prachy támhlé báby co píšou příběhy pro Ulici. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu nabírá Becca (Nicole Kidman) hlínu holýma rukama. V následujícím záběru ale má rukavice. (noelcoward73)
  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)
  • Nicol Kidman si do role manžela osobně vybrala Aarona Eckharta. (ČSFD)

Reklama

Reklama