Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

KOncentrovana deprese, ale na me kupodivu zapusobila. Jiste, hlavne herecky, protoze trojuhelnik Kidman - Eckhart - Wiest je komplexni a bezezbytku vycerpava celou emocionalni skalu... ale hlavne asi prave tou komornosti. A asi i faktem, ze i pres absenci vyraznejsi gradace dokaze udrzet soustredenou pozornost. Navic, po takovy nalozi, jsem asi rad i za ten konec, kterej by me jinak jezil. Samotny tema samozrejme svadi k predpokladu, ze bylo umyslne vybrany pro tvobu srdcervouciho struhadla, ale... podle myho nazoru to dopadlo jinak. Nemaje s podobnou zivotni situaci zkusenos (klep, klep), mozna by to takhle nejak mohlo vypadat. Na kazdyho proste plati neco jinyho... ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole mi dokázalo velmi uvěřitelně a civilně přiblížit pro mě nepředstavitelnou situaci - ztrátu dítěte (žadné nemám).Je tu důkladně rozebráno rozpoložení obou rodičů i zobrazen vliv takovéto tragedie na jejich okolí a všechny vztahy.Od jejich vlastního (po citové i sexuální stránce), po ty rodinné i sousedské.Každý z rodičů hledá útěchu a způsob jak se se ztrátou vypořádat,nebo se s ní alespon naučit žít, v něčem jiném..dokud si neuvědomí, že jedině kompromis a vzájemná tolerance je může udržet pohromadě.Herecké výkony Nicole i "Eckouše" jsou na hodně vyskoké úrovni a byli i hlavním důvodem, že jsem se nenudil u filmu tématicky mi natolik vzdáleného.Ale i přes to - pokud nejste v té správné empatické náladě,je docela možné,že se chvílema nudit budete. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Téma patří k těm nejbolestnějším, takže na žádný film s tímto tématem se nemůže nikomu dívat lehce. A proto je zásadní nakolik citlivě režisér téma uchopí a jakým hercům svěří hlavní role. John Cameron Mitchell mě příjemně překvapil - od Shortbusu ke Králičí noře urazil obrovský kus cesty. Nicole Kidman si rozhodně oscarovou nominaci zasloužila, Aaron Eckhart jí zdatně sekunduje. Dokážu si vše představit i jako divadelní hru, z níž pravděpodobně film vychází. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má jednoduchou premisu - manželé se musí vyrovnat s tím, že při nehodě přišli o svého malého syna. To téma je tak jednoduché, že tohle mohlo stát na jediném - na hereckých výkonech. A ty byly využity naplno. Neříkám, že téma je jednoduché, ale není vyloženě rozvíjeno, právě herecké výkony činí snímek dobrým. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tristna po americku, nicméně s výbornými hereckými výkony ústřední filmové dvojice, především Eckhart zaslouží uznání za své výbuchy neřízeného vzteku míšeného s lítostí. Postavu Jasona (Miles Teller) jsem tak nějak nepochopil, ale viděno anglicky nahoře i dole bez (čili bez titulků). Smekám i před Becčinou sestrou Izzy, jejíž představitelce Tammy Blanchard jsem hádal možná o deset dvanáct let méně. Zaškatulkováno jako tuctové drama s nepříliš originálním námětem a naprosto nezáviděníhodnou životní situací (rodiče osm měsíců po úmrtí dítěte). Páté hodnocení tohoto filmu na ČSFD a první komentář tady vůbec. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu nabírá Becca (Nicole Kidman) hlínu holýma rukama. V následujícím záběru ale má rukavice. (noelcoward73)
  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)

Reklama

Reklama