Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

peiton 

všechny recenze uživatele

Dráma o rodičoch vyrovnávajúcich sa zo zbytočnou smrťou svojho syna.Ja som sa zase nemohla vyrovnať zo smutným faktom,že vybotoxovaná tvár NICOL KIDMAN na nás ,,kričí" z každého rohu ťažko-dramatickej snímky.Niekto bude mať možno s týmto menší-väčší problém.Je to,ale vec názoru a vkusu.No i nadalej i napriek tomuto ,,hendikepu" zostáva v mojich očiach skvelou herečkou a na svoje kvality tu patrične upozorňuje.Je mi ľúto,ale tento snímok sa o mňa len ľahko obšuchol nezanechávajúc vo mne žiadne emocie.Toto sa dá pozrieť s ťažkosťou len raz.MILLES TELLER tak na tohto chlapca si posvietim.O ňom budeme ešte veľa počuť... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v prosinci 2010) Opět se blíží oscarová sezona a lze vypozorovat, že i tenhle film do ní možná promluví, tudíž jsem nezaváhala a na Rabbit Hole se podívala. Film o ztrátě dítěte není ve světě kinematografie žádnou novinkou, ale tenhle je dělán s citem, připadalo mi, že emoce lacině neždíme za každou cenu. Teda aspoň ze mě je nevyždímal, ale přesto jsem se necítila nějak ochuzena nebo tak. Ústřední herecký pár k sobě ladil a byl příjemný, i na Nicole se dívalo dobře, někdy s ní mívám problémy. Celkem poklidně, příjemně to uteklo, užila jsem si to, ač to je smutný film, smutně se po něm necítím, spíše tak nějak vyrovnaně. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole mi dokázalo velmi uvěřitelně a civilně přiblížit pro mě nepředstavitelnou situaci - ztrátu dítěte (žadné nemám).Je tu důkladně rozebráno rozpoložení obou rodičů i zobrazen vliv takovéto tragedie na jejich okolí a všechny vztahy.Od jejich vlastního (po citové i sexuální stránce), po ty rodinné i sousedské.Každý z rodičů hledá útěchu a způsob jak se se ztrátou vypořádat,nebo se s ní alespon naučit žít, v něčem jiném..dokud si neuvědomí, že jedině kompromis a vzájemná tolerance je může udržet pohromadě.Herecké výkony Nicole i "Eckouše" jsou na hodně vyskoké úrovni a byli i hlavním důvodem, že jsem se nenudil u filmu tématicky mi natolik vzdáleného.Ale i přes to - pokud nejste v té správné empatické náladě,je docela možné,že se chvílema nudit budete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $2,229,058Tržby Celosvetovo $5,839,592Tržby za predaj DVD v USA $1,581,086 //počet predaných kusov ?║ ťažká chladná dráma s výbornou Nicole Kidman ale na druhú stranu Aaron Eckhart mi tam ale vôbec nesedel /55%/ ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je co do stopáže poměrně krátký film (asi hodinu a půl), nicméně má natolik pomalé tempo, že je vlastně velice dlouhý. Ale myslím tím v tom dobrém smyslu dlouhý, nikoliv zdlouhavý. Zaobírá se mnoha detaily ze všedního života ústřední dvojice a postupně tak skládá mistrovskou mozaiku komorního dramatu, který dnešní hollywoodští filmaři už skoro neznají. Je to škoda, neboť přesně tohle herci potřebují, aby dokázali, jak jsou dobří nebo špatní. A věřte, že Nicole Kidman a Aaron Eckhart k té druhé skupině rozhodně nepatří. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)
  • Pro Nicole Kidman se jedná o první snímek, v němž hrála ustřední postavu a zárověn byla jeho producentkou. (ČSFD)
  • Nicole Kidmanová sice neviděla původní broadwayské divadelní představení z roku 2006, ale četla následné recenze a ozvala se producentovi své vlastní produkční společnosti Blossom Films. Ten následující den zhlédl večerní představení a následně si domluvil schůzku s Davidem Lindsay-Abairem, aby s ním projednal možnost zfilmování jeho hry. Kidmanová si později přečetla scénář a navštívila představení v Austrálii. (DivX)

Reklama

Reklama