Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele patrik1177 k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Stručne zhrnuté: úplne bombová historická fantasy dráma. Keďže GoT vychádza z knižnej predlohy, ktorú G.R.R.Martin nestihol dopísať, tvorcovia seriálu sa stretli po vyčerpaní knižného materiálu s problémom, ako to zmysluplne ukončiť. No, keďže na duo D&D čakali nové projekty, rozhodli sa seriál ukončiť čiastočne urýchleným štýlom, čo sa vernej fanúšikovskej základni nejako extra nepáčilo (viď hodnotenia 8. série). Každopádne ja som so seriálom od začiatku až do konca v podstate spokojný, G.R.R.Martin sľúbil, že sa dočkáme horkosladkého konca, a aj sme sa ho dočkali (aj keď trošku inak horkosladkého, než boli očakávania). Game of Thrones napriek neveľmi prijatému záveru tak skoro nič neprekoná, ide o jedno z najlepších diel televíznej obrazovky. Či už ide o dej, v ktorom sme si nikdy nemohli byť istí ničím osudom, o herecké výkony, lokácie, kostýmy... GoT navždy zostane v mojom srdci. Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na vzniku tohto fenoménu. Moje hodnotenie: 90%. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

SPOILER ALERT! Nuž.... a je koniec. A vôbec ma netrápia názory tunajších hejterov, že 8. séria bola nelogická, zbabraná, predvídateľná a neviem aká. Ja som si to užil až do samotného konca. Čakal som všeličo, ale takýto koniec určite nie, Martin tvrdil, že Pieseň ľadu a ohňa skončí horkosladko, ale toto bolo skôr sladké ako horké. Pri sekvencii, kde Drogon spálil Železný trón som si pomyslel, že táto scéna by kľudne mohla byť záverečnou symbolickou scénou celého seriálu. Nuž na trón Šiestich kráľovstiev teraz nastúpil Brandon Stark - The Three Eye Raven a Kráľovnou Severu je Sansa Stark, takže rod Starkov defacto ovládol Westeros. Poslednýkrát sme mali možnosť vidieť vedľajšie postavy, ktoré sme nejakú dobu nevideli a hlavné postavy sa nám rozutekali. Jon Snow sa vrátil tam, kde začal, ale myslím si, že tam bude spokojný, aj keď to už my neuvidíme. Hoci nerád to priznávam, ale prekvapivo som sa počas posledných pár minút rozplakal. Seriál aj knihy tvoria už pár rokov súčasť môjho života a teraz mám pocit, ako keby nejaká časť zo mňa zomrela. Samozrejme sa teším ešte aj na zakončenie knižnej série (ak ju G.R.R. Martin vôbec niekedy dopíše). P.S.: Samozrejme do Westerosu sa ešte vrátime, keďže HBO chystá niekoľko spin-offov, pričom 1 sa už má začať natáčať. P.P.S.: Keď Arya vyplávala na Západ od Westerosu, napadla mi šialená myšlienka... možno by sme sa za takých 10-20 rokov mohli dočkať aj nejakého priameho pokračovania Game of Thrones. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama