Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (93)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano je to výborný díl až na pár vyložených pičovin že... Za prvé Remsey byl dycky génius všech her a a dycky o  krok napřed. Tentokrát ovšem vymýšlí komplikovanou hru, jak vylákat Jona, přitom se dobrovolně vzdá své největší výhody - a to hradby téměř nedobytného hradu. Proč? A to den před tím Jona poslal s úsměvem někam, ohledně pro něj zjevně nevýhodné bitky muž proti muži s Jonem. Já myslel, že právě k tomu se ty zatracený hradby snad stavějí ne? To jak scénář uděla ještě většího pitomca z Jona, kdy se chudák po smrti toho mladýho mouly vrhne sám proti celé armádě lučištníků... a ještě bez štítu uhhh To fakt hodně zabolelo. Mimochodem vybavuji si scénu kde učí šermovat tuším Olyho a vysvětluje mu důležitost štítu.  Sám si pak do bitvy nevezme ani přilbu ani štít... Plus potom jak se nechají stupidně obklíčit a jen čumí a ani se nehnou aby tomu zabránili wtf? To, že Sansa do Jona reje před bitvou jak úplná debilka a zároveň mu ale zatají svoje tajné eso v rukávu a nechá tak zbytečně pochcípat stovky bojovníků... ehm no... Ale jo nebyl by to ten wau efekt že... Mimochodem, ty brány Zimohradu neměly by být pevnější? To třeba takové Řekotočí s padacím mostem, mi přišlo mnohem bytelnější... Tady stačil jede obr... Takže shrnuto celkově supr pokoukaná, ale pokud tu někdo tvrdí že: "Proti tomuhle je Statečné srdce pohádka pro malé děti a bitvy z LOTRa večerníčkem pro batolata." tak je asi úplně mimo a filmům i bitvám rozumí asi jako koza petrželi... A víš proč milý darkrobyku? Protože oba zmiňované majsterštyky jsou z hlediska logiky bitev téměř pičovinoprosté a to je právě to, co dělá tyto bitvy zcela nedostižné. A kdo si myslí, že GOT je jen o bitvách a to "nudné kecání kolem a intriky" ho nudí, tak zřejmě moc nepochopil, že o čem GOT vlastně je.  GOT je o příběhu, o cestě, cestách, které propojují a rozdělují, začínají a končí a součástí toho jsou i bitvy i kecání. Mě ovšem to kecání baví stejně jako ty bitvy a akce, protože to kecání je skvěle napsané kecání povětšinou... PS: mladej Umber mi tu trochu připomíná Oldmana jako knížete Vlada v Coppolově Draculovi. ()

Plukos 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jeden z nejlepších kousků televizní historie, logikou však jeden z největších odpadů. Kdyby plot armour a deus ex machina měly své jména, jmenovaly by se John Snow. Bohužel to není logikou ani svou podstatou to staré GoT,. Chyb a nelogičností tam bylo, že bych o tom na Youtube udělal dvacetiminutové video. Ale tak hlavně že to dobře vypadá, že Dumb and Dumber:) ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu a jedna z nejlépe natočených bitev, co jsem kdy viděl. I bitva o Meereen byla skvělá, i když té nebyl věnován takový prostor. Výborná kamera, hudba a opravdu byla cítit ta stísněnost na bojišti u Zimohradu. A Ramsay byl opět zaručený zdroj emocí. Intenzivní zážitek. ()

GreenEyedBoy 

všechny recenze uživatele

*SPOILER ALERT* Tak sme sa dočkali a dlho očakávaný BastardBowl napokon predsa len prišiel. Prvých 50 minút tejto časti je jednoznačne za 100%, príprava na bitku, bitka samotná, a dokonca aj "tell me a joke" Mereen boli fantastické, človek by na nich hľadal akýkoľvek kaz len ťažko. AVŠAK...to že posledných 10 minút bude čistý fan service v podobe Ramsayho smrti a nadobudnutia nadvlády Starkovcov nad Winterfellom sa dalo čakať. Ale že scenáristi totálne pochovajú tri a pol série budovaný charakter bezkonkurenčne najlepšieho záporaka akého tento seriál mal proste neviem prehĺtnuť. Viac ako tri roky sme sledovali Ramsayho, totálneho psychopata a sadistu(pre mňa bol GoT obdobou Jokera), ktorý sa nebojí nikoho a ničoho(pamätáte, ako v štvrtej sérii nabehol do žalára len v nohaviciach a so šialeným úsmevom sa vrhol do boja s po zuby ozborjenými vojakmi?) a nič mu nie je sväté. Bolo jasné že skôr či neskôr bude musieť zomrieť, ale od seriálu ako je GoT by som čakal smrť hodnú takejto postavy, a nie jeho premenu na totálneho zbabelca. Prvý WTF moment prišiel keď sa na scéne zjavili Littlefingerove vojská. Keď som videl ten pohľad v Ramsayho očiach keď si uvedomil že práve prehral, napoly som očakával že úplne pokojne zosadne z koňa a s úsmevom aký vie nahodiť iba Iwan Rheon(ten herec je neuveriteľný, pre porovnanie si pozrite seriál Misfits) sa vrhne do posledného boja s Jonom, a nie že zavelí na ústup. To by sa však ešte dalo, Ramsay to aj sám vcelku logicky odôvodnil(''We have Winterfell, and they don't have enough men for a siege. All we have to do is wait."). Avšak posledná scéna v žalári, keď už bolo jasné akým spôsobom Ramsay zomrie ma totálne dorazila. Ukázať Ramsayho v poslednej chvíli ako zbabelca ktorý sa bojí smrti bol pre mňa jeden veľký krok vedľa. Ramsay ako sme ho poznali tam mal sedieť a bez slova sa šialene usmievať na Sansu, zatiaľ čo by pomaly zomieral(niečo ako Kevin v Sin City). To by bolo absolútne v súlade s jeho charakterom ktorý sa vyžíva v tom že môže iným ľudom ničiť životy, takýto posledný vzdor by skrátka ukázal Sanse že ho nedostala. Takto sa bohužial pomaly, ale isto, začína GoT meniť z nepredvídateľnej ságy na seriál ktorý splní fanúšikom každe prianie(čo nie je vždy dobre). Štyri hviezdičky za neskutočnú bitku, ktorá bola filmársky na neuveriteľnej úrovni. Mám však trochu strach čo bude ďalej, keďže je to prvýkrat od začiatku seriálu, kedy neexistuje postava ktorú môžete z duše nenávidieť. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jediný díl Hry o trůny, který jsem ihned po shlédnutí sledovala znovu. Ohromující, šokující, strhující. Samozřejmě se to neobešlo bez pár klišé (armáda jezdců z Údolí zachraňuje situaci na poslední chvíli), ale ty emoce to stejně vše převálcují. Skvělá, špinavá, fyzická bitva plná krve, vnitřností, usekaných končetin, bahna a šíleného zmatku. Když Jon Sníh lapá po dechu a ostatní vojáci po něm dupou, diváci lapají po dechu s ním, když se Sansa na závěr usmívá, zatímco Ramseyho žerou jeho psi zaživa, divák se usmívá s ní... Po Helmově Žlebu v Pánu Prstenů, považuji tohle za druhou nejlepší historickou fantasy bitvu a je kupodivu, že tenhle v pravdě úžasný díl vznikl v sérii, která sama o sobě za moc nestojí. Přesto se tak stalo a Bitva Bastardů se zde skví jako diamant. Krásných 5*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama