Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deváté epizodě uděluji své rekordní hodnocení v této sezóně proto, že tvůrci narvali hned dvě bitvy do jednoho dílu, takže se konečně něco dělo, zároveň nemohu žádnou další hvězdičku přidat, protože nesmyslů byla opět strašná spousta. Například: Proč jsem neviděl ty buldozery, kterými někdo v průběhu bitvy navršil mrtvoly do úhledných valů? Proč nechala Daenerys vypálit polovinu města, než zničila nepřátelské lodě? Proč se Jon choval v bitvě jako idiot? Yara a Theon odpluli z Železných ostrovů se stovkou lodí, pokud budu skromný, k ovládání jednoho plavidla by bylo třeba 25 mužů/ žen, takže flotila má nejméně 2500 mužů/ žen. V tom případě je rod Greyjoyů nejmocnějším v Západozemí, protože předpokládám, že s Euronem zůstala většina populace. Sansinu řeč k Jonovi bych shrnul asi takto: "Proč se mě nezeptáš na radu, když o válčení nic nevím?" ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z vrcholov fantasy žánru.. Mám len jedinú otázku.. Prečo sme na to museli čakať tak dlho? Posledná bitka o sever sa v tejto časti náramne podarila.. Pokiaľ doteraz šetrili rozpočtom na záverečnú bitku, tak im to nezazlievam. Súboje krvavé, plné emócií všetkých postáv ktoré prežili až doteraz.. A verte mi, že dokonca nás tvorcovia napínajú finálnym výsledkom. Aj keď tento seriál rozhodne nepatril k mojim obľúbeným, neuznať túto epizódu za skvelú by bolo úplné šialenstvo. ()

Reklama

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto obdivuhodný díl, řadím jej mezi nejlepší díly GoT, neboť si to zaslouží. Scény z bitvy byly přelomové, dávají seriálu (a zbytku kinematografie celého světa) nový rozměr, novou laťku, již nebude snadné předčit. Naproti jednoduchosti ostatních dílů, tento jen překypuje emocemi, efekty, dobrým příběhem a věcmi mezi řádky. Ač nejsem fanouškem bujného opojení GoTem (ani Gottem), kdyby všechny díly byly jako tenhle, možná bych zúchylněl stejně jako zbytek populace. Fenomenální. 98% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MASAKRALNE dobre urobene, take dva boje v jednej serialovej epizode... Kokos! A este hlavny zaporak dostane najlepsiu smrt v aku sme mohli dufat. Proste super. Trochu divne, ze nikto podstatny z "nasich" nepadol, GoT bolo prave dobre ze v tomto clovek nevedel, ale rozhodne si nestazujem. Nechcem vediet co to muselo stat prachov a prace, ale kazdopadne kua respect. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne epizóda, ktorá sa zaradí k TOP celého seriálu. Udalosti v nej sa síce dali predpovedať tak, ako u GoT málo čo, ale spôsob, ktorým Sapochnik celej epizóde dodal gule, je na televízne pomery neskutočný. Sekvencia snímania Jona bez akéhokoľvek strihu, 80 koní, s ktorými sa tu pracuje na filmovej úrovni (dokonca si trúfam tvrdiť, že takto skvelú prácu s koňmi som u bojovej scény ešte nevidela ani vo filme), pocit, že sa nemôžem nadýchnuť i slastný koniec dokázali na plných 60 minút bez zaváhania držať moje oči dokorán. Úvod v Slaver's Bay bol dobrý, no som rada, že si ho tvorcovia nechali na úvod, pretože potom prišlo 30 minút nekompromisného stretu bastardov. Sapochnik je génius, ktorý natočil najlepšie epizódy seriálu, a ja ho za to budem už navždy uznávať. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama