Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, za níž Sapochnik a šestá série sklízeli Emmy. Vizuálně jedna z nejlepších bitev vůbec: Jon stojící proti přívalu kavalerie, následný tracking shot na jeho první údery v bitvě. Jedinečné. Nejleší scénou je ale jeho tonutí v moři těl a jeden z nejdychtivějších nádechů v kinematografii. Epizodu bohužel sráží množství nelogičností: proš Sansa neřekla Jonovi o Malíčkovi, proč nemá obr Wun Wun nějakou zbraň, kterou by mlátil vojáky, jak to, že Ramsay o Malíčkovi nevěděl, proč nechal Zimohrad skoro úplně bez posádky. A nakonec: proč vystřelil do oka Wun Wuna, když měl na mušce Jona. Nehledě na to, že se zabitím Ramsayho seriál odklonil od dlouhodobé filosofie, že brutální smrt nemůže být uspokojivá. Vizuální špička, intelektuální zklamání. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nabitý díl! Daenerys na začátek a to hlavní na závěr.. Takhle nasnímanou bitvu, až v naturalisticky ryanovském duchu..nepamatuji, že bych něco podobného v žánru, vlastně nejen v žánru, ale v čemkoliv historickém viděl. včetně velkofilmů. Silné, kruté, dech beroucí a přitom relativně přehledné. Tohle se hodně povedlo! ()

Reklama

messi@h 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře natočené záběry bitevního masakru, které ale bohužel nedokážou zakrýt skutečnost, že celá Bitva bastardů je plná scénáristických nesmyslů a její závěr je kvůli plot armoru některých postav naprosto předvídatelný. Tak je na tom bohužel nejen celý tento díl, ale i většina 6. řady GoT. Člověk by řekl, že ty logické nesmysly musí praštit do očí každého jedince s aspoň pár mozkovými buňkami a zchladit jeho nadšení, ale když se tady rozhlížím... P.S. Jon Snow se touhle epizodou pasoval na nejneschopnějšího vojevůdce vůbec. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z vrcholov fantasy žánru.. Mám len jedinú otázku.. Prečo sme na to museli čakať tak dlho? Posledná bitka o sever sa v tejto časti náramne podarila.. Pokiaľ doteraz šetrili rozpočtom na záverečnú bitku, tak im to nezazlievam. Súboje krvavé, plné emócií všetkých postáv ktoré prežili až doteraz.. A verte mi, že dokonca nás tvorcovia napínajú finálnym výsledkom. Aj keď tento seriál rozhodne nepatril k mojim obľúbeným, neuznať túto epizódu za skvelú by bolo úplné šialenstvo. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovně běžící Rickon, Deus ex Machina Malíček na poslední chvíli, předvídatelnost, to jak si Bolton nakráčí do nepřáteli zrovna čištěného dvora a střílí si do obra bez toho, aby mu vůbec někdo věnoval pozornost (tím víc, že vpadnuvší lučištníci střílieli každého v zorném poli), to je pár scénáristických výblitků, které mi kazí dojem na jinak parádně natočené epizodě. Akce skvělá, bitvy skvělé, efekty skvělé, ale celé už to působí moc happy-endovsky a televizně. Nemám z toho "GOT pocit". ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama